Recept: Farfalle met pa­pri­kasaus en buffelmozzarella / vegetarisch

Gisteren deelde ik een foto van mijn avondeten in mijn story op Instagram en vroeg of ik het recept met jullie zou delen. Ruim 90% van jullie zei ‘ja’ en dus vandaag .. het recept voor deze simpele maar smaakvolle pasta.


Wat heb je nodig?

• 300 gram farfalle
• 300 gram rode uien
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 grote pot gegrilde paprika’s (465 gram)
• 100 gram gerookte amandelen
• 150 gram buffelmozzarella

• Peper
• Zout

• Staafmixer met een ‘hoge beker’
• Kookpan
• Hapjespan

Hoe maak je het?

Volg de instructies op de verpakking om de pasta te koken totdat deze zacht is geworden. Snijd de uien tegelijkertijd in halve cirkels van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi af en toe wat peper en zout. Uien mogen lichtbruin en licht gekarameliseerd worden.

Zeef de paprika’s en vang 2 eetlepels vloeistof op (voor 4 personen). Snijd de paprika’s grof. Voeg de paprika’s toe met de opgevangen vloeistof en ¾ gerookte amandelen bij de uien. Verwijder met een kopje een beetje kookvloeistof uit de pastapan en giet ongeveer 100 ml kookvloeistof (voor 4 personen) in de paprikamix. Verwarm nog 5 minuten.

Doe het uien-paprikamengsel een hoge beker en pureer tot een gladde saus. Bestrooi met versgemalen peper. Hak de rest van de amandelen grof.

Verdeel de pasta over de borden en verdeel daar de saus, de gehakte amandelen en de buffelmozzarella overheen.

Eet smakelijk!


* Ik zag dit recept op de website van Albert Heijn en met wat kleine aanpassingen heb ik het een eigen draai gegeven *

One thought on “Recept: Farfalle met pa­pri­kasaus en buffelmozzarella / vegetarisch”"

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!

Terug naar boven