De favorietjes van Houtje Touwtje

Gastblog door Loes en Rogier van Houtje Touwtje


Houtje Touwtje

Houtje Touwtje is ontstaan in 2017 toen wij, Loes en Rogier, het idee hadden opgevat om op een markt te gaan staan met zelfgemaakte producten, van (je raadt het al) voornamelijk hout en touw. In het begin waren dit vooral houten rekjes voor stekjes en bloemen en handgeknoopte macramé plantenhangers. Hier kregen we zo veel energie van dat we de producten ook zijn gaan delen op Instagram en in 2018 ook een webshop zijn begonnen.

Nu we een aantal jaar verder zijn en we ons assortiment flink hebben uitgebreid kunnen we wel zeggen dat ‘t meer dan een hobby is geworden. We hebben allebei nog wel een kantoorbaan, maar het liefst zijn we bezig met het maken en bedenken van nieuwe producten. Ons huis aan de rand van het centrum in Zwolle ziet er dan ook regelmatig uit als een atelier en magazijn in één. We hebben wel wat extra kasten moeten aanschaffen om de voorraad in kwijt te kunnen. Gelukkig heeft Rogier sinds kort een werkruimte binnen de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat in Zwolle.

Trots

De leuke reacties van mensen als ze een pakketje van ons ontvangen maakt ons altijd erg trots. Ook zijn we trots dat de door ons ontwikkelde doe-het-zelf pakketten voor borduren, punch needlen en macramé knopen, zo goed aanslaan in de webshop. Het is superleuk om onze hobby te kunnen delen met mensen die aan een nieuwe hobby willen beginnen. Daarom geven we ook regelmatig workshops door heel Nederland, zowel in samenwerking met andere ondernemers als privéworkshops op locatie als vrijgezellenfeestje, babyshower of een vriendinnendag.

Daarnaast zijn we er erg trots op dat we de afgelopen jaren al samenwerkingen hebben gehad met winkels in heel Nederland die onze producten willen verkopen. Dat zien we als een groot compliment en een extra stimulans om door te blijven ontwikkelen. Onze ultieme droom is om zelf een winkel te openen in Zwolle, waar je terecht kunt voor handgemaakte interieur producten, creatieve workshops en natuurlijk lekkere koffie. We houden ervan om samen met lokale ondernemers te werken, omdat kleine ondernemers te stad kleuren. In ons hoofd hebben we ‘t plan al uitgewerkt.

Ons Favoriete Plekje

Loes creëert alle producten vanuit huis, aan de eettafel, op de bank of op het balkon met uitzicht op de Peperbus. Thuis is dan ook haar favoriete plekje. Rogier heeft sinds kort een eigen werkplaats binnen de Creatieve Coöperatie, omgeven door andere creatieve ondernemers en met toegang tot verschillende professionele houtbewerkingsmachines. Op vrije dagen is hij daar dan ook vaak te vinden.

Onze Zwolse favorieten

Zwolle zit vol met leuke speciaalzaken gerund door inspirerende ondernemers. We lichten er graag een paar uit die we regelmatig bezoeken. Zo halen we graag als we een rondje door de stad lopen een koffie to go bij Sam’s Coffee, zitten we graag in de tuin bij De Gillende Keukenmeiden en zoeken we inspiratie voor ons interieur bij Heavy Stuff. Shoppen doen we graag bij Kootuur en Sparky. We zijn blij dat we allebei een bril dragen, want de prachtige (zonne)brillen van TIJS oogmode zijn onweerstaanbaar. Ook drinken we graag een drankje bij De Hete Brij, het Stadsstrand of wijnbar OAK. Verse thee voor de volgende ochtend halen we bij het schattige winkeltje ‘t Konkeltje. De prachtige tatoeages komen van de hand van Rob van Blue Heart Tattoo. Tot slot kunnen we ‘t niet laten om onszelf af en toe te trakteren op het lekkerste ijs van Nederland bij Salute.

Gratis verzending binnen Zwolle

Wil je verder kennismaken met ons, een workshop organiseren of samenwerken, dan kun je contact opnemen via info@houtje-touwtje.com of neem eens een kijkje in onze webshop: www.houtje-touwtje.com. Met de kortingscode ZWOLLE betaal je geen verzendkosten en bezorgen we ‘t pakketje persoonlijk bij je thuis als je in Zwolle woont.

Volg ons ook op Instagram: @houtje.touwtje.

Groeten,
Loes & Rogier

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!