Maak je huis alvast klaar voor het seizoen van gezelligheid!

Je moet er misschien nog niet aan denken na al die regen van afgelopen weken maar over een dikke maand gaan we de herfst alweer in. Hopelijk kunnen we nog een paar weken genieten van het zonnetje (en ik ga nog heerlijk op vakantie) maar daarna heb ik ook altijd wel weer zin in de koudere dagen waarin de bladeren langzaam beginnen te verkleuren (naar mijn favoriete kleuren) en dat je weet: de herfst is in aantocht! Dus nog heel even genieten van het zonnetje en daarna is het de perfecte tijd om je huis gezellig en warm te maken voor alle komende avonden binnen. Vandaag deel ik hoe je je huis helemaal klaar maakt voor de herfst met wat super fijne tips!

1. Houd de koude buiten met tochtwering!
Als de temperaturen dalen, wil je natuurlijk niet hebben dat er koude lucht je warme en gezellige huis binnenkomt, toch? Gelukkig zijn er simpele oplossingen om dit tegen te gaan. Doordat wij een nieuwe vloer in huis hebben laten leggen (die lager is dan de vloer van de vorige bewoners) hebben wij onder onze deur tussen de hal en de woonkamer tochtwering aangebracht. Deze houdt de kou uit onze woonkamer.

Ben je op zoek naar een goede kwaliteit? Bekijk dan eens de tochtstrips van marketonweb.nl. Ze hebben een heleboel handige tochtstrips waarmee je die vervelende tocht kunt tegenhouden. Deze strips zijn super makkelijk te installeren en zorgen ervoor dat je huis altijd knus en behaaglijk blijft, zelfs op de winderigste herfstdagen.

2. Maak je interieur herfstklaar:
Zeg eens eerlijk, wat is er gezelliger dan een knus herfstig interieur? Ik ben zelf DOL op de herfstkleuren en kan mezelf ook echt een herfstmeisje noemen. Koop wat leuke pompoenen en zet ze her en der door je woonkamer (simpel maar super leuk) en ga op zoek naar herfstige accessoires bij de kringloop. Mijn favoriete herfstitem in huis? Mijn paddenstoel van &Klevering en mijn knaloranje kabouter!

Wat je huis ook helemaal herfstig maakt is een paar heerlijk geurende kaarsen aan te steken of natuurlijk de blend herfstzon in je Geurwolkje te doen. Zo creëer je in een handomdraai de perfecte herfstsfeer in huis!

3. Gezelligheid en warmte:
De herfst is het perfecte seizoen om het binnen extra gezellig te maken. Pak jezelf in met heerlijke dekens en kussens op de bank, zodat je lekker kunt chillen en je favoriete herfstfilms kunt bingen. En vergeet niet heerlijk warme pantoffels aan te schaffen zodat je tijdens de koude dagen heerlijk kunt genieten van warme voeten. Love it!

4. Maak je tuin (of balkon) herfstklaar:
Natuurlijk willen we niet alleen binnen chillen tijdens de herfst. Geef je tuin, balkon of terras ook een herfstvibe. Wat ik bijvoorbeeld een mega leuke herfstplant vind is de lampionplant. Ik ben dol op zijn oranje kleur (goh verrassend..). Dus zet wat mooie herfstplanten in leuke potten, creëer een herfstig plekje en hang een gezellig lichtsnoer op in de tuin zodat je tuin er super gezellig uit ziet wanneer de dagen weer korter worden.

5. Geniet van de heerlijke smaken van de herfst:
Wat is de herfst toch geweldig met al dat lekker eten! Vul je keuken met pompoenen, kaneel, appels en andere seizoensgebonden ingrediënten. Bak lekkere appeltaarten, maak overheerlijke pompoensoep en geniet van warme chocolademelk met marshmallows terwijl je naar buiten kijkt en de bladeren ziet vallen. Smullen maar!

Ik ben wel benieuwd, wat is jouw favoriete seizoen?


WonenWonen

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!