Recept: flammkuchen met brie en appel

Aan het begin van mijn zwangerschap had ik de ‘groene-appel-fase’ en nu zit ik gewoon in de ‘appel-fase’ en hoeft de appel niet meer persé groen te zijn, haha. Afgelopen week at ik al zuurkoolschotel met appel en afgelopen vrijdag stond er Flammkuchen met brie en APPEL op het menu. Ik deelde een foto op mijn Instagram Story’s en kreeg meteen heel veel reacties, vandaag dat ik het recept met jullie ga delen.

Wat heb je nodig?

Deze ingrediënten zijn voor 4 personen maar je kan natuurlijk alles naar wens en smaak toevoegen of weglaten.

• 3 uien
• 2 appels
• 200 gram Franse brie
• Flammkuchen (ik koos het deeg van Tante Franny)
• Crème fraîche
• Peper en zout

En dan?

Verwarm de oven voor op 200 graden (check even op de verpakking van het deeg hoe warm de oven moet). Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de appel in kwarten en daarna in dunne plakjes.

Verwarm wat boter in een koekepan op middelhoog vuur. Bak de ui en de appel in 7 tot 8 minuten met een flinke snuf zout tot de appel bruin en zacht is. Snijd ondertussen de brie in dunne plakjes.

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de crème fraîche over de flammkuchen. Beleg hem daarna met de ui en de appel en leg vervolgens hier de plakjes brie overheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak je flammkunchen vervolgens af in de oven.

Eet smakelijk lieverds!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!