Hotspottip: Het Stadsstrand in Zwolle


Stadsstrand Zwolle
Rodetorenplein 1, 8011 MJ Zwolle


Ondanks dat premier Rutte afgelopen woensdag in zijn persconferentie wat landen in ‘code geel’ heeft geplaatst, zullen veel mensen (waaronder ikzelf) dit jaar ‘StayCation’ vieren in ons eigen mooie Nederland. In samenwerking met Liefmans mag ik deze maand vijf hotspots gaan bezoeken die deze zomer de ‘Hotspots van Liefmans’ zijn. Hoe leuk is dat!

Vijf fijne plekken die perfect zijn om optimaal te kunnen genieten van een IJskoud glas Liefmans en die net, ieder op z’n eigen unieke manier, wat bijzonderder zijn dan een ‘gewoon’ terras. Zijn jullie benieuwd? Lees dan heel snel verder want ik ga vandaag de eerste ‘Liefmans Hotspot’ met jullie delen.

Stadsstrand Zwolle

De allereerste hotspot die ik met jullie mag delen is Stadsstrand Zwolle. Een unieke locatie. Ik weet nog dat in het begin van mijn relatie met René hij vertelde over ‘het strand’ en dat ik mezelf echt even afvroeg van ‘maar huh?’ ‘Zwolle aan zee?’

Dat maakt dit stadsstrand ook zo fijn. Het is midden in de stad maar toch voelt het, door het kriebelende zand tussen je tenen, alsof je heerlijk aan zee bent.

Of je nu met de auto komt, op de fiets, met het openbaar vervoer of met de boot, deze centrale plek in Zwolle is mega makkelijk te bereiken.
Wanneer je de auto parkeert onder de Mediamarkt (Q-Park Maagjesbolwerk) en naar boven loopt, stap je bijna letterlijk het stadsstrand op. En omdat het stadsstrand aan de stadsgracht ligt, is de optie om je bootje even aan de steiger te leggen, een drankje te doen en weer op de boot te stappen erg verleidelijk.

Bedenk je eens even in .. fijn zand, strandstoelen, lekkere palletbanken om op te loungen, parasols, fijne aankleding en lekkere hapjes en drankjes. Klinkt toch heel fijn. Zodra je het stadsstrand op loopt voel je meteen de fijne vibe en wees eerlijk; die leuke ‘wegbewijzeringsbordjes’ zijn toch te leuk!

‘Oh kijk eens!’

Om weer even fijn bij te kletsen en te genieten van elkaars gezelschap, nam ik mama mee. We kozen voor een fijn plekje op palletbanken aan het water. We hebben heerlijk zitten kletsen en ondertussen was er ook genoeg te zien. Je zit direct aan de stadsgracht en midden in de stad dus er is veel leven om je heen. Bootjes die langsvaren, mensen die over de brug fietsen of een zeemeeuw die langs vliegt. Je zou hier zo een hele middag kunnen zitten om alleen maar lekker te gaan zitten kijken naar wat er allemaal om je heen gebeurt.

Hapje en drankje

Ook op het Stadsstrand hebben ze de nodige maatregelen getroffen om te voldoen aan alle Corona-maatregelen. Zo hanteren ze natuurlijk de 1,5 meter afstand regel en krijg je bij drukte een plek aangewezen.

Ze hebben geen fysieke menukaart meer op de tafeltjes liggen maar een QR-code die je meteen doorverwijst naar de menukaart. Ideaal en het werkt mega snel en simpel. Heb je je keuze gemaakt, dan loopt één persoon naar de bar om voor iedereen te bestellen.

Bij het bestellen van drinken maken ze je drankje meteen klaar en kun je deze weer meenemen naar je plekje op het strand en bij het bestellen van eten krijg je een ‘buzzer’ mee die af gaat zodra je je eten op kunt halen bij de bar.

Mama en ik genoten van een heerlijke lunch. Mama koos voor een Italiaanse bol met roombrie, sla, komkommer en pesto en ik ging voor de Italiaanse bol prosciutto met rucola, avocado en balsamico. Genieten!

Naast broodjes hebben ze natuurlijk ook nog andere heerlijke snacks zoals nacho’s, pizza’s en (hoe grappig) ‘Snacks on the Beach‘.

Blote voeten in het zand, drankje in je hand, palmbomen en fijne mensen om je heen. Je hoeft niets eens ver weg op vakantie om het ultieme ‘geluksgevoel’ te krijgen. Ik zie mij deze zomer al helemaal zitten in een van deze fijne strandstoelen. Wat is trouwens jullie favoriete drankje om een ultiem zomers gevoel van te krijgen?

De Lounge

Ik kom vaker op het stadsstrand omdat ik het een heerlijk plekje vind maar ik was nog niet eerder boven geweest in de lounge. Heel eerlijk moet ik toegeven dat ik stiekem niet eens wist van het bestaan van dit fijne plekje, hihi.

Deze lounge is super geschikt om te vergaderen, gezellig bij te kletsen, een vrijgezellenavond te vieren of bijvoorbeeld een informele meeting te organiseren. Een mega fijne en sfeervol ingerichte plek waar je met een gezelschap tot 12 personen heerlijk kunt vertoeven.

En zeg nou zelf … dit heeft toch sfeer?! Ik kon van deze plek foto’s blijven maken. Allerlei leuke spulletjes en helemaal in mijn stijltje qua rotan gecombineerd met naturel tinten en planten. Heel Instagrammable!

Een IJskoud glas Liefmans

Natuurlijk wilde mama en ik ook ’testen’ of Liefmans extra lekker smaakt met je blote voeten in het zand en ik moet zeggen, kijkend naar de bootjes die langs voeren met een IJskoud Liefmansje in je hand, voelt het echt als vakantie! Ge-nie-ten!

Dus lieve leukies, ben je op zoek naar een het vakantiegevoel in Nederland? Ik zou je deze zomer zeker aanraden om een bezoekje te brengen aan het Stadsstrand in Zwolle om hier een middag heerlijk te genieten van deze Liefmans Hotspot. Rest mij nog één ding te zeggen… Cheeeeers!


• Dit artikel is geschreven in samenwerking met Liefmans

One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!