Op m’n wishlist: Alpaca knuffelen / 5x de leukste alpacaboerderijen in Nederland

Hoog op m’n wishlist staat het knuffelen met alpaca’s. Ik vind ze er zo schattig uitzien en ze hebben een torenhoog knuffelgehalte! Te cute! Helaas heb ik gelezen dat het geen ultieme knuffeldieren zijn en dat ze juist een beetje bang zijn. Maar ook las ik dat wanneer je lang genoeg stil staan en hun vertrouwen wint, dat ze dan zeker bij je komen kijken en snuffelen. Ik was op internet aan het rondkijken waar ik Alpaca’s kan ‘knuffelen’ en bedacht me opeens .. ‘als ik dit zoek dan zullen meer mensen dit zoeken’. Vandaar dat ik vandaag een lijstje deel met de 5 leukste plekken om te ‘knuffelen’ met alpaca’s.

Alpacafarm Vorstenbosch

Bij de Alpacafarm in Vorstenbosch zijn allerlei soorten alpaca’s te vinden: Hengsten, merries, ruien en veulens met allemaal hun eigen naam. De Alpacafarm is ieder weekend geopend en voor €7,50 kan je hier een Alpaca meet & greet boeken. Bij de alpaca meet & greet wordt meer verteld over de alpaca’s en daarna kun je ze voeren en aaien. Daarnaast hebben ze een Alpaca-bar waar je kunt lunchen of high tea-en en ik zal al genoeg lekkers op de menukaart staan.

Extra leuk aan deze Alpacafarm is dat je er ook kunt overnachten. Je kunt komen logeren op de alpacaboerderij in één van de vijftien luxe tenten van Farmcamps! Ik wil dit eigenlijk zeker een keertje doen om dit te kunnen delen als hotspottip.

Adres: Leeghandseweg 12, 5476 VD Vorstenbosch

River Forelands

Picknicktafel op een unieke plek, heerlijke lekkernijen en Alpaca’s .. dit klinkt toch helemaal leuk! Midden in de uiterwaarden en met uitzicht op de Waal genieten van je koffietje! Ik zie mezelf al zitten.

Ik zag op de website dat je kunt genieten van een echte boerenlunch die bestaat uit diverse soorten huisgemaakte boterhammen met beleg naar keuze en een heerlijk gebakken eitje. Ook krijg je melk, appelsap, koffie of thee geserveerd. Voor een boerenlunch betaal je €12,50 per persoon.

Adres: Adresgegevens zijn niet openbaar maar krijg je bij een reservering.


Lees meer op Favoriete Plekje:


Alpaca boerderij Lemelerveld

Geniet van een zoete tea time tussen de alpaca’s op de Alpaca Boerderij in Lemelerveld. De schattige beestjes dartelen vrolijk om je heen terwijl je lekker eet, foto’s maakt en ze knuffelt. Hoe cute is dit!
Op de website benoemen ze specifiek ‘dit is dus géén high tea, maar theedrinken met zoetigheid’.

Wat vrolijkheid in deze Corona-tijden? Ik zag op de website dat ze verschillende pakketten hebben om jouw vergadering, afscheids- of vrijdagmiddagborrel op te leuken. Hoeeee grappig is dit. Vergaderen met al je collega’s en een Alpaca via ZOOM.

Adres: Adresgegevens zijn niet openbaar maar krijg je bij een reservering.

AlpacaOord Wilhelminaoord

Bij het AlpacaOord kun je door middel van een boswandeling kennis maken met Alpaca’s. Je verzameld bij de Alpacaboerderij in Wilhelminaoord en loopt vervolgens een schitterend natuurgebied in. Afhankelijk van de groepsgrootte gaat er minimaal 1 alpaca per 2 personen mee. Heerlijk wandelen in de natuur en genieten van een Alpaca aan je zijde. Een wandeling kost 25 euro per persoon.

Adres: Adresgegevens zijn niet openbaar maar krijg je bij een reservering.

Alpacaboerderij en Bed & Breakfast de Willemshoeve

Ook bij deze Alpacaboerderij kan je een nachtje logeren. Het is een B&B met één kamer en heeft een vrije opgang, eigen badkamer en keukentje. In de warme seizoenen is gastvrouw Els zo veel mogelijk in de tuin te vinden en in de zomer zijn ze dan ook bijna zelfvoorzienend.

Dat zou toch heerlijk zijn; wakker worden en vervolgens de gordijnen opendoen en zo de wei vol Alpaca’s inkijken. Zo leuk!

Adres: Essendijk 68, 3161 EG Rhoon

Ik ben mega benieuwd of jullie al eens met Alpaca’s hebben ‘geknuffeld’ en of dit bij jullie ook hoog op de wish-list staat?


2 Comments Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!