Hotspottip: Parnassia aan Zee (bij Bloemendaal)


Strand-/duinpaviljoen Parnassia aan Zee
Parnassiaweg 1, 2051 EA Overveen


Blote voeten in het zand, uitzicht op zee en een Liefmansje in je hand! Dat klinkt toch als muziek in je oren?! Voor mij in ieder geval wel. Afgelopen maandag mocht ik van dit moment genieten en wat was het heerlijk.

In samenwerking met Liefmans mag ik deze maand vijf hotspots gaan bezoeken die deze zomer de ‘Hotspots van Liefmans’ zijn. Vijf fijne plekken die perfect zijn om optimaal te kunnen genieten van een IJskoud glas Liefmans en die, ieder op z’n eigen unieke manier, net wat bijzonderder zijn dan een ‘gewoon’ terras. Zijn jullie benieuwd? Lees dan heel snel verder want ik ga vandaag de derde ‘Liefmans Hotspot’ met jullie delen.

Parnassia aan Zee

Na een weekend vol regen, stapte René en ik afgelopen maandag met een heerlijk zonnetje in de auto richting Overveen bij Bloemendaal om te gaan genieten bij Parnassia aan Zee.

Vanaf de doorgaande weg sla je een smal duinpad in en hierna kom je op een grote parkeerplaats uit waar genoeg plek is om je auto, betaald, te parkeren. Vanaf deze parkeerplaats loop je zo via de ‘duiningang Parnassia’ het strand op of Parnassia aan Zee binnen.

Uitzicht op zee

Wij zochten een plekje in de zon met uitzicht op de zee. Het terras heeft een speelse indeling en wij kozen een plekje in één van de ‘kubussen’. Het voelt, ondanks dat hij gewoon open is, als een heel knus en gezellig plekje.

Ik ben dol op de zee en dit beeld verveelt dan ook geen minuut. Elke seconde is er wel weer wat anders te zien. Mensen die over het strand wandelen, een hond in het water of de levendigheid op het terras. Genieten!

Biologische en eerlijke producten uit de omgeving

Met zowel de kustlijn van de Noordzee en Nationaal Park Zuid Kennemerland als ‘achtertuin’ is het onmogelijk om hier niets mee te doen. Parnassia werkt dan ook, waar mogelijk, met biologische en eerlijke producten uit de eigen omgeving.

De menukaart wisselt ieder seizoen zodat ze kunnen inspelen op de lokale producten die de omgeving op dat moment te bieden heeft. Parnassia aan Zee is het gehele jaar open en zo kan je in elk seizoen genieten van andere (streek-)producten.

René en ik kozen ervoor om heerlijk te lunchen en de keuze was moeilijk. Er stonden heerlijke gerechten op de menukaart. Ik ging uiteindelijk voor een bruine boterham Caprese met buffel mozzarella, tomaat en huisgemaakte pesto. René koos voor een tosti met gerookte boerenachterham en oude kaas.

Erg leuk is dat je bij Parnassia aan Zee op elk moment van de dag kunt genieten van iets lekkers. De vroege vogels kunnen heerlijk genieten van een ontbijt en daarnaast bieden ze dus ook nog lunch, diner en snacks aan. Natuurlijk kunnen oesters en mosselen ook niet ontbreken op de menukaart.

Geen terrasweer?

Geen probleem! Ook wanneer het geen weer is om buiten te genieten op het terras, kan je bij Parnassia aan Zee alle kanten op. Ze hebben een onwijs grote en gezellige binnenruimte waar een fijne sfeer hangt.

Binnen hebben ze allerlei ‘hoekjes’ gecreëerd zodat je meteen een knus gevoel ervaart. Door de vele ramen komt er voldoende licht naar binnen waardoor de ruimte heel fijn aanvoelt. De bar, in het midden van deze hotspot, verbind op een speelse manier toch weer alle hoekjes aan elkaar. Erg leuk gedaan.

Mijn favoriete hoekje was het hoekje met de grote ronde tafels en de open haard in het midden. Ik geniet heel erg van het lekkere weer maar als je dit ziet dan krijg je toch meteen zin om op een koude dag heerlijk op te warmen, na een lange strandwandeling, met een warm glas chocolademelk in je hand bij de open haard. ‘René, we moeten in de winter toch nog maar eens terug!’

Wat bij binnenkomst meteen opvalt is dat er midden in deze hotspot een stoere gele landrover staat. Een echte eye-catcher.

Een ijskoud glas Liefmans op een unieke locatie

Blote voeten in het zand, uitzicht op zee en een Liefmansje in je hand. Ik schreef al dat wij van dit moment mochten genieten afgelopen maandag. Twee stoeltjes in het zand, midden in de duinen en samen proosten op het leven. Op zo’n unieke locatie smaakt een ijskoud glas Liefmans nog veeeeeeel lekkerder!

Bij de eerste hotspot nam ik mama mee, naar de tweede vriendinnetje Imke dus het was nu extra leuk om eens even te kunnen genieten met René.

Liefmans wordt vaak gezien als een ‘vrouwendrankje’ maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Ik denk dat het juist ook een heerlijke zomerse dorstlesser kan zijn voor de mannen. René drinkt in elk geval lekker met me mee (en dat vind ik leeee-heeeuk)!

En er is nog meer …

Naast het feit dat je bij Parnassia aan Zee heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje is het natuurlijk ook een unieke plek om te vergaderen, een feestje te vieren of bijvoorbeeld een workshop te geven. Parnassia aan Zee telt maar liefst vijf verschillende zalen. Met een prachtig uitzicht op De Kennemerduinen en de Noordzee, hebben alle zalen hun eigen stijl en een eigen unieke sfeer.

Ook bieden ze unieke events aan zoals High Tea aan zee en Babyshower aan zee. Hoe leuk is dat?! En zelfs wanneer je elkaar het JA-woord wilt geven met je voeten in het zand kan dat geregeld worden bij Parnassia aan Zee.

Prachtige omgeving

Genoten bij Parnassia aan Zee en klaar om weer verder te gaan? De omgeving rondom Parnassia is werkelijk prachtig. Je loopt dus zo het strand op en vanaf hier starten verschillende wandelroutes. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wandelroute van 4 kilometer, 9 kilometer of 11,5 kilometer.

Ik schreef al over het Nationaal Park Zuid-Kennemerland dat ongeveer 3800 hectare is en zich bevind tussen de Noordzeekust en Haarlem, van Zandvoort tot IJmuiden. Een oase van rust tussen de bruisende Randstad en het brede Noordzeestrand. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden en Europese bizons spotten.

Woon je dus iets verder weg van deze hotspot dan is het ook zeker waard om een keer richting Parnassia aan Zee te komen zodat je kunt genieten van deze toffe hotspot en de mooie omgeving kunt ontdekken.

Dus lieve leukies, ben je op zoek naar het vakantiegevoel in Nederland? Ik zou je deze zomer zeker aanraden om een bezoekje te brengen aan Parnassia in Overveen om hier een middag heerlijk te genieten van deze Liefmans Hotspot. Smeer je goed in, geniet van al het moois om je heen en proost op alle fijne geniet-momentjes.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!