‘In het zonnetje’ – Thilata Haasnoot van @Jadordrecht

Tijd voor een nieuwe rubriek! Vanaf nu kan je twee keer in de maand een interview met een inspirerende instagrammer / blogger lezen. Mensen die ik onwijs leuk vind om te volgen en die met hun foto’s, teksten en/of story’s een lach op mijn gezicht toveren. Van beginnende instagrammers en bloggers tot aan diegene die er hun werk van hebben kunnen maken. Wat inspireert hen en wat is hun stiekeme guilty pleasure?

Deze keer het verhaal van Thilata Haasnoot van @Jadordrecht.


Even kort voorstellen, wie ben je?

Ik ben Thilata, het Brabantse Import schapenkoppie van Dordrecht. Ik woon samen met mijn vriend, en zijn twee lieve jongens, op een prachtige locatie aan het water in Dordrecht. Samen met onze dwergpapegaai Snoepie vormen wij een samengesteld gezin. Én binnenkort krijgen we uitbreiding … een lief klein pupje. 


Sinds wanneer heb je een Instagramaccount en waarom ben je hiermee begonnen? 

Ik had al eerder een privé account maar doordat ik meer wilde delen over ons nieuwe huis besloot ik op 19 mei 2019 mijn eerste openbare post te plaatsen op mijn account J’adordrecht. Ik wilde een apart account omdat ik diegene (familie/vrienden) die het leuk vonden om alle ontwikkelingen rondom ons huis te zien op de hoogte te kunnen houden. Ik wilde mijn privé account niet teveel spammen met dingetjes over ons huis. Het feit is nu dat dit account mijn belangrijkste account is en m’n privé gebruik ik bijna niet meer. 


Wat is je favoriete post van het afgelopen jaar?

Poeh dit vind ik een moeilijke. Ik vind eigenlijk elke post die ik post tof/gaaf/leuk. Ik ben namelijk niet iemand die post om te moeten posten. Of iemand die foto’s schiet omdat ik wil voldoen aan 1x per dag iets kunnen plaatsen. Als ik dan uit alle foto’s eentje mag kiezen zijn het wel de verhaaltjes of foto’s van mijn broer met Down syndroom of de schaarse samengesteld gezin foto’s van ons viertjes. 


Wat is je ultieme guilty pleasure? 

Wat mijn ultieme guilty pleasure is? Weet je wat het is … ik voel me nooit ‘guilty’ over mijn pleziertjes. Ik bel dol op lekker eten, uitgebreid borrelen, zonder kaas kan ik niet leven, gewoonweg een hele bolus naar binnen werken en ik hou enorm van shoppen. Ik kan uren, wel in mijn eentje, in de auto meezingen met het foute uur van Q-music. Als je ervan houdt, hou je er toch van! Zo simpel is het … ik doe niks stiekem. Behalve soms een stroopwafel in de trapkast opeten als de kinderen iets anders krijgen haha.


Wat is je levensmotto? 

Het motto ‘opgeven is geen optie’ past bij mij. Ik ben geen opgever en ruik altijd een kans voor verbetering. Óok of juist als het tegen zit, ga ik ervoor. Dit geldt ook voor mijn relatie, een samengesteld gezin valt niet mee. Je krijgt er van alles bij en daarmee moet je het doen. En meer dan de helft van de samengestelde gezinnen valt weer uit elkaar. Ik ben van mening dat je aan zoiets bent begonnen vanuit liefde en opgeven is voor mij geen optie. Hoe lastig het soms ook is, ik blijf volhouden en kijken waar we beter en sterker van kunnen worden. En dan kom ik ook bij mijn volgende motto: ‘Laat je niet tegenhouden door tegenslagen’. Gebruik ze om er sterker uit te komen! Ik heb genoeg tegenslagen gekend in mijn leven. Soms komt er iets moois voor terug en soms niet. Hoe dan ook laat ik me niet tegenhouden. En heb ik de neiging om het tegenbewijs te leveren dat iets wel kan. Misschien op een andere manier, maar vaak lukt het me wel. En humor … als ik niet meer kan lachen dan is er iets mis. Humor staat hoog bij mij in het vaandel en houdt het leven leuk. Ook al is het soms wat zwaar. Samen blijven lachen is voor mij dan ook super belangrijk. 


Wie inspireert jou het meest online? En waarom?

Ik vind het moeilijk om één persoon aan te wijzen, ik vind zoveel mensen inspirerend op hun eigen manier, stijl of karakter.  Een van mijn favoriete Insta accounts is dat van @styledbysabine. Naast het feit dat ze een ontzettende lieverd is én ik onwijs met haar kan lachen. Is ze voor mijn gevoel echt oprecht. Ik vind het heerlijk om achter onze accounts te kletsen en vaak geeft ze me lieve handige tips. Die vind ik heel waardevol. Haar huis vind ik prachtig en heb je haar waanzinnige huisdieren gezien. Kortom voor mij een inspirerend account. En mijn andere favo account is dat van @jeaninetukker. Ik heb al een aantal keren met haar afgesproken. Het is super leuk als je naast online ook in het echt klikt. Wij lachen wat af om onze grappen en grollen. En zijn beide gek op diertjes. Zij heeft de overgang naar Dordt ook wat makkelijker gemaakt. Vind het erg leuk en gezellig om met haar contact te hebben. Bovendien is ze ook erg lief! 

Dankjewel Thilata voor je mooie antwoorden! Ken je J’adordrecht nog niet? Neem dan zeker even een kijkje op haar Instagram.

En vind jij het leuk om ook een keer aan deze rubriek mee te doen? Stuur dan een mailtje naar info@favoriete-plekje.nl


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!