Wishlist voor mijn nieuwe washok

Ik krijg een washok in ons nieuwe huis en daar ben ik ZO blij mee. Als je mij dit 10 jaar geleden zou hebben verteld dat van een washok mijn hart een sprongetje zou maken, dan zou ik mezelf echt voor gek verklaren, haha.

Zoals jullie weten hebben wij een nieuw huis gekocht en één van de dingen die mij meteen aansprak in de advertentie op Funda was het washok. Nog niet helemaal naar mijn stijl maar wel al zoveel potentie. Nu we het huis hebben gekocht en medio december de sleutel krijgen heb ik al borden vol op Pinterest ‘gepint’ met fijne ideeën voor mijn nieuwe washok. In deze blogpost ga ik mijn ideeën met jullie delen.

Hoe is het washok nu?

Op de 3e verdieping van ons nieuwe huis bevindt zich het washok. Een ruimte van 1,70 bij 2,24 meter met hierin ruimte voor de wasmachine, de droger, een 3e toilet in het huis en de cv ketel. Hieronder zie je de foto die ik zag op Funda en waar ik meteen heel enthousiast van werd.

De basis is helemaal goed. Witte muren, mooie grote tegels achter het toilet en voldoende ruimte. Toch staan er nog enkele dingen op mijn washok wish-list.

Ombouw om de CV-ketel

Een doorn in mijn oog is het hoekje rechts op de foto. Ik vind het rommelig ogen en zou hier heel graag een ‘ombouw’ omheen plaatsen of een mooie plaat voor maken zodat dit hoekje uit het zicht is maar wel gemakkelijk bereikbaar is.

Ik denk dat het uiteindelijk een deurtje gaat worden met scharnieren waardoor hij gemakkelijk te bereiken is wanneer wij erbij moeten maar het geen ‘doorn in mijn oog’ meer oplevert.

Ik zit nog even te twijfelen of ik de wand een subtiel kleurtje wil geven. Zo ja, dan krijgt dit deurtje dezelfde kleur als de kleur van de muur zodat hij ‘wegvalt’ in het geheel.

Wasvoorschrift

Zoals je op de foto ziet heb ik nu bij mijn wasmachine ook stickers met een wasvoorschrift hangen en deze kocht ik enkele jaren geleden bij AliExpress (klik hier voor de link). Deze stickers heb ik opnieuw gekocht en krijgen een mooi plekje in mijn nieuwe washok.

Ik moet nog even kijken wat ik de leukste plek vind voor deze stickers maar ik denk of onder elkaar aan de rechter zijde (dus rechts langs de wasmachine en links van de CV-ketel) of juist boven het werkblad boven de machines.

Lekker organiseren, waspoeder

Degene die mij kennen of volgen op Instagram weten dat ik dol ben op potjes, mandjes, flesjes om ‘saaie of lelijke’ producten er mooi uit te laten zien. Zo wil ik dat natuurlijk ook toepassen in mijn nieuwe washok.

Natuurlijk is het mega overbodig en kan je prima je waspoeder in de verpakking laten zitten waarin je hem koopt maar geef eerlijk toe… hier word je toch veeeeeel blijer van! Ik wil op zoek gaan naar mooie potten waarin ik mijn waspoeder kan doen en mooie schepjes waarmee ik het waspoeder vervolgens in mijn wasmachine kan scheppen.

Ik zag online deze glazen voorraadpot voorbij komen en deze maakt een hele goede kans (klik hier om meteen naar de voorraadpot te gaan). Een strak, simpel en groot formaat zodat je genoeg waspoeder op voorraad heb (wat volgens mij met een babytje straks geen overbodige luxe is, haha).

Lekker organiseren, vloeibaar wasmiddel

Naast het gebruik van waspoeder maak ik ook gebruik van vloeibaar wasmiddel en deze moeten natuurlijk ook een mooi plekje krijgen. Wij hebben al enkele ‘Ikea kurkflessen’ in huis maar deze wil ik straks ook nog een paar bijkopen voor mijn vloeibaar wasmiddel.

Ik denk dat iedereen ze kent, en misschien ook wel in huis heeft, maar deze flessen zijn gewoon onwijs handig (klik hier om meteen naar de site van Ikea te gaan). Ik weet niet helemaal zeker of deze flessen voor mij gaan werken maar voor €3,99 wil ik dit zeker gaan proberen.

Labelen

Om alles overzichtelijk te houden (want ja, geen verpakking waar het op staat … ) wil ik alles mooi gaan labelen met mijn lettertang. Ik gebruik de lettertang van Dymo en ben hier zelf erg tevreden over (klik hier om meteen naar de lettertang te gaan die ik altijd gebruik).

Waar is de andere sok?

Herkennen jullie dat? Eén van de twee sokken is ALTIJD kwijt! Alsof de wasmachine ze op eet. Om te voorkomen dat je de andere sok ook nog kwijtraakt en vervolgens niet meer weet waar je hem hebt gelaten zodra je de andere sok weer hebt gevonden, wil ik hiervoor een ‘lost socks’ bordje maken.

Ik vind dit zo’n leuk idee en tegelijkertijd ook heel handig natuurlijk. Zou ik aan 6 knijpertjes genoeg hebben, haha? En herkennen jullie de ‘struggle’ van altijd één van de twee sokken kwijt zijn?

Wasmand

En om al je was te verzamelen heb je natuurlijk een meeeeega stijlvolle wasmand nodig in je washok (klik hier om meteen naar de website van Brabantia te gaan). Ik zag deze wasmand van Brabantia voorbij komen en was echt op slag verliefd. Verliefd op een wasmand? JA! Verliefd op een wasmand! Kijk nou toch, wat een beauty!

Zoals je ziet nog genoeg items op mijn wish-list en hoewel de basis al helemaal goed is, wil ik toch nog een mooie touch geven aan mijn nieuwe washok.

Wat vinden jullie van mijn wish-list / ideeën? Hebben jullie een washok en wat zou je zelf graag willen toevoegen aan jouw washok?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!