Wishlist voor in ons nieuwe huis

Zoals velen van jullie wel weten huren we nu een appartement in Zwolle, dit was al die tijd prima, maar onze wens was toch wel om samen een huis te kopen en zeker nu er een kindje op komst is. Na een flinke zoektocht van enkele maanden is het nu dan eindelijk zo ver.. we hebben een mega leuk huis gekocht in Zwolle!

Het huis is uit 2011 en momenteel dus 10 jaar oud. De grote lijnen kloppen voor ons en we hoeven op korte termijn niet te gaan slopen en breken. Wel heb ik een wishlist voor in ons nieuwe huis, deze wil ik vandaag met jullie delen.


Trappen

Bij binnenkomst stap je meteen de hal in. Een ruime hal met hierin de trap naar de 1e etage, het toilet en de meterkast. Mijn grote wens is om de trappen in huis (dus ook de trap naar de 2e etage) een upgrade te geven. Er zit nu, zoals je op de foto ziet, vloerbedekking op de traptreden en ik ben hier zelf minder fan van.

Ik zou het super tof vinden om dit aan te passen naar houten treden zodat het meteen een strakke en warme uitstraling geeft als je binnenstapt in huis. Ik heb op de website van Upstairs Traprenovatie al hele toffe inspiratie opgedaan. Zo zag ik bijvoorbeeld Mountain Oak (deze zie je ook op de foto) en ik denk dat deze wel heeeeel erg mooi is in ons nieuwe huis.


Mooie opbergkast in de hal

Om nog even in de hal te blijven… Ik vind de binnenkomst in een huis belangrijk. Bij het binnenstappen van een huis krijg ik persoonlijk al meteen een fijn of juist helemaal geen fijn gevoel. Ik vind het fijn als een huis warmte uitstraalt en je uitnodigt om binnen te komen. Ik vind persoonlijk hierin rust ook belangrijk.

Een tijdje geleden zag ik op de Instagrampagina van Wonen bij Chantal een prachtige kast voorbij komen in haar hal en was eigenlijk op slag verliefd.

Deze kast is van Massive Wood en is helemaal naar jouw smaak te laten maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een breedte van 80, 90, 100 en 110 cm. Deze kast vind ik wel echt een eye-catcher voor in huis.


Stalen deur

Dan gaan we verder naar de woonkamer waar we de deur vanuit de hal naar de woonkamer tegenkomen. Er zit nu een witte deur met melkglas in en opzich is dit prima maar ik zou hier heel graag een stalen deur met stalen kozijn plaatsen zodat je meteen een stoere en toch chique uitstraling krijgt.

Op de website van Loftdeur zag ik al een heeeele toffe deur voorbij komen en heb hem hieronder toegevoegd. Een strakke deur met drie glazen vlakken en een lange handgreep. Hoe denken jullie dat dit zal staan?


Vloer

Eén van de dingen die wij wel echt meteen willen aanpakken voordat we gaan verhuizen is het leggen (of laten leggen) van een nieuwe vloer op de benedenetage. Zoals je misschien al wel op de bovenstaande foto’s hebt kunnen zien is de vloer vrij donker en dit vind ik minder mooi.

René en ik hebben samen al een beetje rond gekeken en zijn het er wel over eens dat een PVC vloer het beste bij ons zal passen. Een PVC vloer is gemaakt van zeer sterk kunststof (heel handig want ik laat nogal eens wat vallen en meteen een deuk in je vloer is ZO zonde!), hij is waterafstotend (ook heel handig met een kindje op komst), onderhoudsvriendelijk en geluid- en warmte-isolerend.

We zijn al bij verschillende bouwmarkten wezen kijken en ook op de website van Floorever heb ik al even rondgesnuffeld. Uiteindelijk zag ik deze foto voorbij komen op Floorever en ik vind deze vloer wel een heel fijn sfeertje hebben.


Deurbeslag

Door heel het huis zitten nu chroomkleurige deurklinken, best prima, maar ik wil deze graag aanpassen naar mooi en strak zwartkleurig deurbeslag. Ik denk dat dit net dat beetje extra geeft aan onze deuren en doordat alle klinken hetzelfde zijn krijg je ook meteen het gevoel dat alles één geheel is.

Deze deurklink zag ik voorbij komen bij Online Deurbeslag Shop en vond hem direct erg mooi. Wij hebben in huis veel ronde vormen en vind het dan ook wel erg mooi dat het rozet ook een ronde vorm heeft.


Stenen muur in de keuken

Iets wat ook al een heeeeele tijd op mijn wish-list staat is een bakstenen muur in de keuken. Ik heb al heel vaak gekeken op de Instagrampagina van Stonepress. Stonepress maakt levensechte industriële bakstenen muren en elke keer word ik meer verliefd op al het moois, haha.

De keuken is voor ons helemaal prima. Wit, strak met een donker blad maaaaar ik denk dat de keuken er meer uit kan springen door hier een ‘bakstenen muur’ aan toe te voegen. Ik zou hem dan graag aan de rechterkant van de keuken (lange zijde) willen. Hoe denken jullie dat dit zal staan?


Houten panelen in de woonkamer of bij de eettafel

Ik heb het al bij enkele mensen op Instagram voorbij zien komen en telkens sla ik de foto op; houten panelen in huis.

En zeg nu zelf … dit geeft toch sfeer aan je woonkamer! Ik vind het heel erg tof. Al deze foto’s komen van de Instagrampagina van WoodUpp. Ik zou het zelf heel erg tof vinden om een houten paneel achter ons tv meubel te laten plaatsen of bij onze eettafel. Dit moet ik nog even goed bekijken als onze eigen meubelen in het huis staan.


Kleurtje op de muur

Degene die mij op Instagram volgen weten dat ik op dit moment een vrij aanwezig kleur ‘oranje’ op de muur heb. Ik vind het nog steeds prachtig maar René en ik hebben wel besloten om in ons nieuwe huis voor een neutralere kleur op de muur te kiezen.

Al een tijdje heb ik de kleur ‘Mushroom’ op het oog van LAB Paint van VESTINGH. Een warme aardetint met een mix van beige, grijs en cremé voor een rustige en natuurlijke sfeer in onze woonkamer. Een hele grote kans dat het uiteindelijk deze kleur gaat worden op één van de muren in onze woonkamer.


Industriële kast

Wij hebben nu een open industriële kast in onze woonkamer staan. Heel erg mooi (zoals je ziet op deze foto) maar man, man, man wat een stof. Je hebt gepoetst, draait je om en nog geen twee seconde later ligt er alweer stof in de kast. Dat gaan we niet meer doen, haha.

Dus wil ik graag een DICHTE industriële kast voor in onze woonkamer. De twee kasten op de foto’s zijn van Giga Meubel en vind ze beide echt prachtig. Links zie je kast Lotte Lux en rechts zie je kast Vita.

Ik denk persoonlijk dat ik op dit moment het meest naar kast Lotte Lux neig omdat deze wat breder is en minder snel zal ‘wegvallen’ op de lange wand in onze woonkamer. Voor welke variant zouden jullie gaan?


Kattenluikje voor Ollie en Moos

Eindelijk zal het gaan gebeuren in ons nieuwe huis .. Ollie en Moos krijgen een kattenluikje. Omdat het appartement waar we nu wonen dus van de woningbouw is mochten we hier geen kattenluikje in de deur plaatsen. We hebben dus al die tijd de deur open en dicht voor ze gedaan. Natuurlijk met alle liefde maar het is toch wel heel fijn dat ze zelf kunnen kiezen of ze op dat moment graag binnen of buiten willen zijn.

Zoals je op de foto kunt zien hebben we openslaande deuren van glas aan de achterkant van ons huis. In het hout van de deuren past geen kattenluikje omdat dit te smal in onderaan en je hierdoor dan de stevigheid van de deur verliest. We hebben er daarom voor gekozen om een kattenluikje in het glas te laten maken en ik ben heel erg benieuwd hoe dit resultaat uiteindelijk gaat worden en of Ollie en Moos er veel plezier van gaan hebben.

Wat vinden jullie van mijn wish-list en plannen voor ons nieuw huis. Ik ben heel benieuwd hoe het allemaal uiteindelijk gaat worden.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!