Rondje kringloop in Corona-tijd / Kringloop Zwolle Zuid


Kringloop Zwolle – Zuid
Nieuwe Deventerweg 6, 8014 AG Zwolle

Openingstijden:
Maandag: 12:00–18:00 uur
Dinsdag: 10:00–18:00 uur 
Woensdag: 10:00–18:00 uur 
Donderdag: 10:00–21:00 uur 
Vrijdag: 10:00–18:00 uur 
Zaterdag: 10:00–17:00 uur 


Naast dat ik het knuffelen en zomaar even langsgaan bij vrienden familie heel erg mis tijdens deze Corona-tijd is het tweede dat ik heel erg mis het schatzoeken bij de kringloop. Enkele weken is mijn favoriete kringloop dicht geweest (wat ik 100% snap) en sinds vorige week zijn ze weer open op afspraak. Je snapt natuurlijk dat ik hier heeeel graag gebruik van wilde maken.


Private Shopping!

Via de website van Kringloop Zwolle kun je online een afspraak maken in een van de twee vestigingen. Ik maakte een afspraak bij de vestiging in Zwolle Zuid en vandaag was het zo ver. Ein-de-lijk weer even heerlijk rondsnuffelen bij de kringloop.

Stiekem kon ik echt niet wachten, haha. Ik had om 14.15 uur mijn afspraak gemaakt en nadat ik mijn lunch op had kon ik al niet meer wachten …
Je kunt dus raden dat ik stipt om 14.15 uur bij de kringloop binnen stond.

Ik moet ze even een compliment geven want er wordt super goed rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Bij binnenkomst wordt gecheckt of je een afspraak hebt gemaakt, dan mag/moet je je handen ontsmetten of handschoenen aandoen en een winkelmandje is verplicht. Ook hebben we winkel zo ingedeeld dat er een redelijke vaste looproute ontstaat waardoor je elkaar niet in de weg hoeft te lopen.

Het was heerlijk om weer even het ‘kringloop-gevoel’ te ervaren en nam dan ook rustig de tijd om even rond te kijken. Je mag met je reservering maximaal 1 uur in de winkel zijn en dit is ook ruim voldoende om lekker op je gemak rond te kijken.


Wat kocht ik?

Het eerste dat mee naar huis ging is deze prachtige rode bloempot. Vanmorgen kocht ik deze leuke margriet op stam maar had geen passende bloempot meer; het was dus een ideaal moment om hier bij de kringloop naar op zoek te gaan en hoe leuk .. ik vond er een!

Mijn tweede aankoop zijn deze onwijs fout maar daarom ook zo leuke laarsjes met glitters. Ze waren €15,- en daarom twijfelde ik heel eventjes maar uiteindelijk overwon mijn liefde op het eerste gezicht. Ze zijn nog zo goed als nieuw en ik ben er nu al bij mee. Ik kan er alle kanten mee op. Ze maken een saaiere outfit helemaal af en ik zie mezelf hierop ook al helemaal dansen op een fijn festivalletje (mochten die er nog ooooit komen..).

De laatste dat ik kocht ik deze siertak met parelmoer-kleurige blaadjes. Ik zag hem liggen voor €0,50 en voor ik het wist lag hij al in mijn mandje. Ik weet nog niet precies wat ik ermee ga doen maar wellicht is het wel leuk als ‘foto-prop’ bij flatlays of gewoon als één mooie tak op een hogere vaas. Ik vind er vast wel een geschikt plekje voor in mijn interieur.

Uiteindelijk ging ik dus met drie leuke dingen terug naar huis en met een heel voldaan gevoel. Yay, binnenkort maar weer een afspraak maken om naar kringloopgelukjes te zoeken. Zijn jullie sinds de Corona-Crisis alweer in een kringloop geweest?


Design en lifestyleDesign en lifestyle

3 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Rie schapink schreef:

  Ik ben ook alweer geweest.super leuk en goed georganiseerd, morgen heb ik weer een afspraak gepland.
  Zin in.

 2. Nuran schreef:

  Voor Corona elke zaterdag ging ik naar kringloopwinkel.. Ik mis het wel..

 3. José Schmidt schreef:

  Leuk hè dat shoppen bij de kringloop in Zwolle! Top geregeld en de onrust weer voor even gestild. Leuke website heb je. Kwam via de kringloop bij jou terecht.

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!