Recept: Pepernotentaart met witte chocolade!

Vanavond is het pakjesavond en gisteren plaatste ik op mijn Instagram een pepernotentaart met witte chocolade online die ik maakte voor pakjesavond. Ik kreeg meteen heel veel vragen of ik het recept met jullie wilde delen; dus bij deze.


Wat heb je nodig?

• Springvorm 24 centimeter
• 300 gram witte chocolade
• 250 ml slagroom
• 300 ml yoghurt
• 500 gram pepernoten
• 50 ml melk
• 6 getatine blaadjes
• 200 gram ongezouten boter
• 40 gram kokos


Hoe maak je het?

Om te beginnen maken we allereerst de witte chocolade ganache. Ganache is een wat luxer woord voor chocolade met slagroom. Je zet een pan op het vuur met een laagje water, daarom plaats je een schaal. de schaal sluit de pan af maar mag het water niet raken. In de schaal doe je de slagroom en 250 gram van de chocolade. Je laat het water koken en verhit op deze manier de slagroom en de chocolade. Wanneer alles gesmolten en goed gemengd is haal je het van het vuur en laat je het afkoelen. Vergeet niet af en toe te roeren!

De volgende stap is het maken van de bodem. In de keukenmachine maal je 320 gram pepernoten fijn. Hier voeg je 40 gram kokos aan toe. Vervolgens smelt je in een pannetje de boter. Wanneer dit gesmolten is voeg je de fijngemalen pepernoten toe en roer je dit door. Vervolgens plaats je dit in de met bakpapier beklede taartvorm. Dit druk je aan met behulp van een lepel of een glas. De taartvorm gaat voor minimaal 20 minuten de koelkast 

Wanneer je chocolade goed is afgekoeld mix je dit 5 minuten luchtig met de mixer. Je zult zien dat de chocolade lichter van kleur wordt. Daar voeg je 300 ml yoghurt aan toe. In een schaaltje met water laat je de blaadjes gelatine even weken. In de tussentijd warm je de melk met 15 gram chocolade op in een pannetje. Wanneer dit warm genoeg is en de chocolade gesmolten is voeg je hier de gelatine blaadjes aan toe. Roer tot alle gelatine opgenomen is door de melk. Voeg dan al roerend de melk toe aan je yoghurt-chocolade mengsel. Dit giet je in de taartvorm en gaat voor minstens 2.5 uur in de koelkast.

Het laatste wat moet gebeuren is het versieren van de taart. Hiervoor smelt je de overgebleven chocolade. Met de overgebleven pepernoten bedek je de bovenkant van de taart. Je dipt een pepernoot in de chocolade en plakt hem op de taart. Je werkt van buiten naar binnen. Dus eerst het buitenste rondje en zo steeds een rondje verder naar binnen. Als laatste doe je de overgebleven chocolade in een boterhamzakje. Daar knip je een klein puntje af en spuit je de chocolade over de taart. Nog even in de koelkast en hij is klaar!

Een kleine tip; de pepernoten worden natuurlijk slof. Ik vind dat lekker, mocht je dat niet willen? Leg ze er dan vlak voor het serveren op. Daarnaast is het snijden lastig met de pepernoten. Je kunt er ook voor kiezen om de taart eerst te snijden en daarna pas te versieren met pepernoten!


One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!