Hotspottip: Coperto Restobar


Coperto Restobar
Stationsweg 9, 8011 CZ Zwolle


Sinds november 2017 is Coperto Restobar een begrip in Zwolle. Het restaurant zit in een prachtige serre aan Hotel Pillows aan de stationsweg. Ik was er nog niet eerder geweest maar had er al veel goede verhalen over gehoord. Op uitnodiging mochten wij hier een avondje komen genieten.

Een tijd geleden kreeg ik een mailtje van Cas van Coperto of ik hun nieuwe service uit wilde proberen. Ze hebben namelijk in samenwerking met Dusseldorp BMW en Business Class Chauffeursdiensten de Courtesy Car in het leven geroepen.

Afgelopen zaterdagavond was het zover. We werden om 18.00 uur thuis opgehaald met een prachtige auto. Meteen hier begon de ervaring en de unieke beleving al want zeg nou zelf … hoe vaak word je thuis opgehaald met een mooie auto om vervolgens heerlijk uit eten te gaan en daarna weer veilig thuisgebracht te worden?

We reden door het mooie Zwolle op weg naar het restaurant. Normaal haat ik alle wegafzettingen die er momenteel zijn rondom het station maar tijdens dit ritje genoot ik er alleen maar van omdat we zo wat langer konden genieten van deze auto.

We werden voor het restaurant afgezet en de jongen die ons heeft gereden liep met ons mee naar binnen waar we werden verwelkomt door de gastvrouw die ons naar ons tafeltje leidde. Het interieur van Coperto is werkelijk prachtig. Zoals ik al schreef bevindt het restaurant zich in een prachtige serre. De sfeer die er hangt is zowel stoer met strakke lijnen als warm met een houten vloer en marmeren tafels.

Wat ik vooral heel prettig vond was de indeling in het restaurant. Het is niet een hele grote ruimte waardoor het gezellig en knus aanvoelt maar er is wel voldoende ruimte tussen alle tafeltjes en je hebt niet het gevoel dat je bijna bij elkaar op schoot zit.

Wij hebben deze avond genoten van een heerlijk 4-gangen menu met bij elke gang een bijpassende wijn. We begonnen de avond met een aperitiefje ‘Pane e Coperto’. Dit was vers gebakken brood van de stadsbakker uit Zwolle, boter, olijfolie en mediterrane heerlijkheden zoals olijven en heerlijke worst. Coperto maakt veel gebruik van lokale- en streekproducten. Een mooie insteek vind ik om elkaar lokaal verder te helpen.

Bij ons eerste wijntje krijgen we ook onze eerste gang. We krijgen een witte wijn met een heerlijk gerecht van knolselderij, ricotta, prei, pecan en kerrie. Het had een verrassend zuurtje wat echt perfect paste bij het wijntje. We werden deze avond compleet verrast met de gangen en dit was juist heel erg leuk.

Ik merk dat ik in een restaurant toch vaak voor de bekende gerechten kies en doordat we ons lieten verrassen heb ik gerechten en producten gegeten waarvoor ik in een andere setting niet zo snel voor zou gaan.

Het tweede glas wijn was een witte wijn uit een kustplaatsje in Spanje. De gastvrouw vertelde ons dat je het ziltige van de zee terug proeft in de wijn en dat deze wijn perfect past bij zeevruchten. Onze tweede gang was dan ook een gerecht van garnaal, dragon, pastinaak en glasnoedels. Het was een tartare van garnaal met hiernaast een gefrituurde garnaal en naast het nagerecht was dit mijn favoriet. Ik ben sowieso erg fan van vis en schaaldieren en was dus ook blij verrast met deze gang.
De porties die je op je bord krijgt zijn precies goed en niet te groot. Hierdoor ben je bewuster met je eten bezig en merkte ik dat ik de smaken nog veel beter in me opnam.

Voor onze derde gang kregen we een rood wijntje ingeschonken en ik fluisterde tegen René ‘waarschijnlijk krijgen we nu een gerecht met vlees’ en mijn gedachte klopte. We kregen een heerlijk gerecht met speenvarkenfilet, rode ui, katenspek en roodlof. Vooral de stronkjes roodlof vond ik erg lekker. In alle gerechten proef je de passie van de chefkok terug. Heerlijk!

We sloten de avond af met een heerlijke frisse dessertwijn en een nagerecht met cheesecake, gemarineerde ananas, bastogne en kaneel. Dit is een nagerecht dat ik zelf waarschijnlijk ook had gekozen wanneer het op de menukaart staat omdat ik dol ben op cheesecake. De smaken explodeerde echt in je mond en na het hartige eten was dit een heerlijke zoete verwennerij.

Wij hebben echt een heerlijke avond gehad en dit was voor ons echt een moment van onbezorgd genieten. Alles klopte aan de avond en we hebben samen besloten om dit vaker te doen wanneer we iets te vieren hebben. Coperto heeft echt mijn verwachtingen overtroffen en de service met de  Courtesy Car is echt een schot in de roos. Nog een heel fijn (en niet onbelangrijk) detail zijn de prijzen: €37 voor drie gangen, €47 voor vier gangen en €57 voor vijf gangen.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!