Hoe je relatie sprankelend houdt te midden van de luiers

Guus Meeuwis zong er ooit eens een mooie liedje over ‘Liefde is een werkwoord‘ en hoe waar is dit. Jij bent een werkwoord in jullie eigen liefdesverhaal, omgeven door de speelse geluiden van jullie kleintje(s). Het is een uitdaging, maar ook een avontuur dat de moeite waard is. Hier zijn een paar tips om de magie in je relatie te behouden te midden van het ouderschap.

Quality time is key

Tussen luierwissels en speelafspraakjes door, is het essentieel om quality time voor elkaar te vinden. Plan regelmatig ‘een date’, of het nu een heerlijk eten bestellen is als de kinderen op bed liggen of een wekelijkse filmavond. Het versterkt de band en herinnert jullie eraan waarom jullie verliefd werden.

Teamwork ‘make the dream work’

Ouderschap is een teaminspanning. Verdeel taken en verantwoordelijkheden eerlijk, of het nu gaat om huishoudelijke taken of het omgaan met kinderbedtijd. Samenwerking vermindert stress en versterkt de onderlinge steun. Ragna Heidweiller en Samuel Levie schreven hier een ge-wel-dig boek over ‘In voor- en tegenspoed (maar alleen als jij de afwas doet)

Blijf communiceren

Praat met elkaar over meer dan alleen luiers en schoolwerk. Deel je dromen, gedachten en zorgen. Open communicatie creëert begrip en verbindt jullie op een dieper niveau.

Lach om en met elkaar

Lach samen. Kinderen brengen vaak een overvloed aan komische momenten met zich mee. Lach om de chaos, de onverwachte situaties en de kleine vreugdes die het ouderschap met zich meebrengt. Humor zorgt voor verbinding en laat je even relativeren…

Tijd voor romantiek, zelfs op de drukste dagen

Creëer romantische momenten, zelfs als ze kort zijn. Of het nu gaat om een spontane kus in de keuken of een liefdesbriefje verstopt in een lunchbox, kleine romantische gebaren houden de vonk levend.

Neem ook tijd voor jezelf!

Het is oké om tijd voor jezelf te nemen. Of het nu gaat om een ontspannend bad, een boek lezen of een wandeling maken, het opladen van je eigen batterijen maakt je een gelukkiger en meer aanwezige partner en ouder.

Blijf elkaars supporters

Blijf elkaars grootste supporters. Moedig elkaars persoonlijke doelen aan, of het nu gaat om carrière-ambities of persoonlijke passies.

Ga samen op ontdekking!

Ontdek nieuwe manieren om met elkaar te verbinden. Of het nu gaat om het proberen van een nieuwe hobby samen of het bijwonen van een ouder-kind yoga-klas, het ontdekken van nieuwe ervaringen versterkt de band.

Even samen, zonder kinds!

Zet af en toe de ouderpet af en plan een uitje zonder de kinderen. Dit kan jullie helpen de oude romantiek op te roepen en te genieten van elkaars gezelschap zonder de constante zorg voor de kleintjes.

‘Weet je nog …’

Ten slotte, herinner jezelf eraan waarom je samen bent. Reflecteer op de momenten die jullie bij elkaar hebben gebracht en koester de liefde die is gegroeid sinds de komst van jullie kinderen.

Ouderschap kan uitdagend zijn, maar het biedt ook ongelooflijke kansen voor groei en liefde. Dus omarm de reis, koester de liefde en geniet van de magie van een leven dat is gevuld met zowel kinderlachen als liefdesliefde.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!