Gastblog: Marijke is opruimcoach

Hoi, ik ben Marijke Wagelaar en ik ben getrouwd met Eddy.  Samen hebben wij een dochter Fleur van 2 jaar. We wonen met ons drietjes in de mooie Hanzestad Deventer en ik ben eigenaar van mijn eigen bedrijf ”Opgeruimd met Marijke”.  

Als professional organizer/opruimcoach kom ik bij mensen thuis die chaos in hun eigen huis ervaren. Ik begeleid mensen bij het opruimen, uitzoeken, sorteren, structureren en organiseren van ruimtes en plekken in huis. Ik help iedereen die er als een berg tegenop ziet om plekken in huis op te ruimen.

Vaak is het “probleem” dat mensen het moeilijk vinden om ergens een begin te maken, of niet weten hoe ze het moeten gaan aanpakken. Ik kom dan bij de mensen thuis om samen aan de slag te gaan.

Denk bijvoorbeeld aan volle kasten en uitpuilende lades en spullen die niet op een logische en vaste plek liggen. Of (te)veel speelgoed van de kinderen hebben en niet weten hoe en waar je het laat. 

Ook bied ik hulp aan mensen die gaan verhuizen of kleiner gaan wonen om van te voren al een schifting in de spullen te maken. In- en uitpakken van verhuisdozen hoort ook bij de mogelijkheden.

Vroeger was ik als kind een enorme verzamelaar van allerlei spulletjes en troepertjes en toen ik uit huis ging en mijn eigen woning had, kreeg ik door hoe heerlijk het is als alles een vaste plek heeft.

Ik ben dus eigenlijk een ervaringsdeskundige! Nooit meer zoeken naar sleutels vlak voor dat je de deur uit gaat. Niet misgrijpen. Het geeft echt zoveel meer rust en je houdt echt veel meer tijd over om leuke dingen te doen!

Dat gun ik anderen ook en daarom heb ik de stap gemaakt om van opruimen mijn beroep te maken. Ik volgde de opleiding tot opruimcoach bij de Huishoudcoach en daarna zette ik mijn eigen bedrijf op. Zo’n mooie en ook fijne stap. Iedere dag nog blij mee.

Ik ben dienstverlenend in gesteld, bied graag de helpende hand en wanneer iemand blij is om behaalde doelen dan ben ik ook blij. Ik word er helemaal gelukkig van! Mijn werktijden plan ik makkelijk in per week, zodat ik ook nog tijd over hou voor onze dochter.

Mensen denken vaak dat het bij mij thuis altijd aan kant is; het antwoord is nee! In ons huis wordt ook geleefd en onze peuter maakt er soms een zooitje van met al haar poppen, duplo etc. 

Maar aan het einde van de dag wordt alles weer opgeruimd. Ook voordat we naar bed gaan, dan zetten we de vuile kopjes in de vaatwasser en ruimen de woonkamer netjes op. Leggen alles op hun plek. Voor de volgende dag is dat een heel fijn en rustig begin.

10 voordelen van een opgeruimd huis

  1. Om meteen maar met de meest voor de hand liggende in huis te vallen: je krijgt meer ruimte.
  2. Door die extra ruimte krijg je meteen ook meer overzicht. Je ziet wat je hebt.
  3. Het geeft rust omdat je weet waar alles ligt, zo hoef je niet naar spullen te zoeken en weet je ook waar belangrijke documenten liggen.
  4. Je bespaart geld omdat je geen spullen aanschaft die je al had maar niet kon vinden.
  5. Schoonmaken wordt makkelijker.
  6. Je kunt je makkelijker ontspannen in een opgeruimd huis.
  7. Je slaapt beter in een opgeruimde slaapkamer.
  8. Je struikelt niet langer over rondslingerende spullen.
  9. Je kunt geconcentreerder werken omdat je niet afgeleid wordt door de rommel om je heen. Ruim dus ook vooral je werkplek op.
  10. Opruimen zorgt voor rust en geeft je meer energie.

Een opgeruimde omgeving zorgt dus voor minder stress, een betere concentratie en een ontspannen gevoel. Wanneer spullen op de juiste plek liggen en het fijn opgeruimd is in huis ziet er ook gelijk een stuk gezelliger uit. Opruimen maakt echt gelukkig!

Ben je nieuwsgierig geworden? Ik ben te vinden op Facebook, Instagram en LinkedIn of neem een kijkje op mijn website.

Liefs Marijke. 


Wil jij ook een keer iets schrijven voor Favoriete Plekje? Stuur me dan een mailtje via info@favoriete-plekje.nl of een DM op Instagram.


Mooi en gezondMooi en gezond

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!