Mommy You Rock #22 met Linda

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Linda van LindaSchrijft haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Graag stel ik mij eerst even voor: ik ben Linda (36) en woon samen met mijn man (38) en twee kinderen, van 6 en 4 jaar, in het mooie Lisse. Ik heb altijd in de Bollenstreek gewoond en zou niet anders meer willen. Ik werk 4 dagen in de week als Contentmanager in de detailhandel en blog daarnaast op LindaSchrijft.

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Ik zou mezelf omschrijven als een zachte, inlevende moeder, maar met duidelijke grenzen. Mijn kinderen gaan goed op duidelijkheid en goede grenzen, dus dat vind ik heel belangrijk. Ik ben graag bij mijn kinderen en hoop dat zij dat ook zo voelen. 

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Het leukst aan het moederschap vind ik het samen zijn en dingen (opnieuw) ontdekken en te bekijken vanuit hun ogen. Ik ben heel dankbaar dat ik 2 gezonde kinderen heb mogen krijgen en ik vind het vooral heel mooi om hen elke dag te zien groeien. 

Mijn hart smelt als ik …

Ik zie dat de kinderen zo goed met elkaar kunnen opschieten en echte maatjes zijn. Ze helpen elkaar en kunnen heel fijn samen spelen. Natuurlijk zijn er ook momenten dat ze liever op zichzelf zijn, maar die komen maar weinig voor.

Favoriete bezigheid van je kindjes?

Mijn dochter vindt het heel leuk om de puppy die we net in huis hebben, uit te laten. Ze zit in groep 3 nu dus ze is ook erg bezig met boeken en leren lezen. Een nieuwe ontdekkingstocht die ik alleen maar stimuleer. Mijn zoontje vindt het fijn om bezig te zijn met bouwen. Hij speelde altijd al graag met Duplo, maar sinds kort vindt hij Lego ook heel interessant. Wat hem heel goed af gaat. 

De beste aankoop voor je kindjes?

Ik vind dit een lastige vraag, maar ik denk dat dit toch wel onze tablet is (ja, echt waar). Onze kinderen mogen namelijk op de tablet kijken wanneer we merken dat ze echt rustig nodig hebben. Met name de jongste heeft regelmatig nog een rustmoment nodig. Wanneer we de tablet pakken, kan hij hier heel rustig voor gaan zitten en tot rust komen. Mijn dochter daarentegen is de laatste tijd wat onrustiger en kan niet zo lang meer stilzitten. Zij is het liefst aan het kleuren als ze tot rust wil komen.

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindjes?

Qua kleding koop ik voor mijn kinderen bij verschillende (online) winkels. Kleding voor naar school en de bso koop ik bij Zeeman of H&M, hierin kunnen ze doen wat ze willen en maakt het me niet uit als er een keer een gat in zit of een vlek die ik er niet meer uit krijg. Voor de weekenden en verjaardagen combineer ik een ‘school’ kledingstuk, die er nog netjes uit ziet, met merkkleding die ik eigenlijk altijd in de uitverkoop koop (bijvoorbeeld bij Bol.com of Zalando). Maar soms heb ik het niet in de hand en pakt mijn dochter zelf wat uit haar kast wat ze die dag graag aan wil, dat vind ik dan ook helemaal prima.

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Op dit moment zijn we allemaal we zo’n beetje aan het opletten wat we allemaal uitgeven en waar we op kunnen besparen. Al snel bezuinig je dan de uitjes weg, maar het mooie is dat er zoveel leuke gratis uitjes zijn die mensen vaak vergeten, maar o zo leerzaam en leuk zijn. Mijn kinderen vinden het bijvoorbeeld geweldig om de natuur in te gaan, dieren te zoeken en allerlei moois te ontdekken!

Lieve Linda, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!