Miauwkes, Scheefsnor & Melkmuil

Als je net als ik een zwak hebt voor katten en hun ondeugende streken, dan heb ik goed nieuws voor je! Veronique Puts, beeldend kunstenaar en getalenteerde columnist, heeft weer een nieuwe bundeling van kattenavonturen voor ons in petto. Ik heb het over “Miauwkes. Scheefsnor & Melkmuil,” het nieuwste boek dat op 7 september uit is gekomen. En geloof me, dit boek zal je dag opfleuren en je hart verwarmen.

In haar dagelijkse column, die dezelfde naam draagt als haar boek, neemt Veronique ons mee in de wonderlijke wereld van haar katten, Beer en Cootje. Het lijkt bijna alsof we stiekem meegluren terwijl deze twee donzige wezentjes kattenkwaad uithalen, letterlijk en figuurlijk! Ze klimmen in bomen, wagen zich op daken, en raken verstrikt in de meest hilarische situaties. Maar hey, dat is nog niet alles! Aan het einde van elke avontuurlijke kattendag wacht hen een smakelijk bakje eten en een warme schoot. Wat een leven, toch?

Laten we het even hebben over de sterren van de show, Scheefsnor en Melkmuil. Scheefsnor is een ervaren rot in het vak, een beetje de oude wijze kat van het stel. Maar dan komt Beer, een jonge kater met een chocoladekleurige vacht, het toneel op. Cootje, die al het nodige heeft meegemaakt in haar leven, ziet hem aanvankelijk als een druktemaker die haar rustige bestaan komt verstoren. Maar Cootje zou Cootje niet zijn als ze Beer niet met een scherpe klauw op het juiste spoor zet. En jawel, het onvermijdelijke gebeurt: Melkmuil en Scheefsnor worden eerst dikke vrienden en daarna partners in crime. Ze delen zelfs hun verse muizen!

Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan Veronique Puts’ boeken is haar vermogen om de wonderlijke persoonlijkheden van katten vast te leggen. Haar schrijfstijl is met humor en liefde voor deze schattige wezens, en de bijpassende illustraties en foto’s zorgen keer op keer voor een glimlach vol herkenning.

Het boek is verkrijgbaar in hardcover, telt 160 pagina’s en kost € 25,00. Geloof me, het is elke cent waard. Verwen jezelf met deze kattige traktatie en laat je meeslepen door de wereld van Beer en Cootje ofwel Scheefsnor en Melkmuil. Want zoals Veronique Puts ons leert, is het leven met katten altijd een beetje gekkigheid en heel veel liefde.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!