Boekentip: Opa & Oma voor beginners

Ieder jaar worden er tienduizenden mensen voor het eerst opa of oma, en wat een fantastische mijlpaal is dat! Ik was zo trots toen ik mijn ouders mocht vertellen dat ze opa en oma zouden worden. Ik ben heel blij dat ik papa nog de titel opa heb mogen geven en vind het nog steeds zo verdrietig dat hij maar zo kort van deze titel heeft mogen genieten.

Maar wat komt er allemaal bij kijken om een geweldige opa of oma te zijn? Jack Botermans en Frank Noë hebben twee geweldige boeken uitgebracht die speciaal zijn ontworpen om te helpen bij deze belangrijke taak. Maak kennis met “Opa voor beginners” en “Oma voor beginners”!

In deze boekjes wordt je meegenomen door allerlei leuke activiteiten. Denk aan ouderwetse activiteiten zoals het maken van een rietfluitje, het ontdekken van de wondere wereld van de kijkdoos, het blazen van gigantische zeepbellen en het stempelen van kunstwerken met aardappels. Klinkt als een geweldige manier om quality time door te brengen, toch?

De boekjes zijn ingedeeld in categorieen zoals knutselen, vouwen en knippen, muziek en buitenspelen. In het opa-boekjes zitten weer andere onderwerpen zoals vliegeren, knopen, kokkerellen en goochelen. Zo is er voor elke moment van de dag een leuke activiteit te vinden in deze boekjes.

Het beste van alles is dat deze activiteiten geen moderne technologieën vereisen. Geen computers, geen telefoons, gewoon jij, je kleinkind en een heleboel plezier!

Opa voor beginners
Jack Botermans en Frank Noë
ISBN: 978 94 92 82124 9
96 pagina’s
Prijs: €14,95

Oma voor beginners
Jack Botermans en Frank Noë
ISBN: 978 94 92 82125 6
96 pagina’s
Prijs: €14,95

Extra tip: Een super leuk cadeautje om te geven als iemand voor het eerst opa en oma wordt of gewoon als cadeautje vanuit het kleinkind. Veel plezier!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!