Mijn ervaring met de Thule Yepp 2 Maxi

Thule

Ken je Thule al? Misschien ken je ze vooral van de fietsen- en dakdragers voor op je auto maar wist je dat Thule nog veel meer heeft? Ze hebben namelijk ook geweldige kinderwagens en fietsstoeltjes en uit die laatste categorie mocht ik er één testen: De Thule Yepp 2 Maxi. Thule maakt geweldige fietszitjes. De focus ligt op superieure kwaliteit en ze streven ernaar om veilige, comfortabele en tijdloze moderne ontwerpen te creëren. Dus als je op zoek bent naar een fietszitje, is Thule zeker een merk om in gedachten te houden.

Thule Yepp 2 Maxi

Wij hebben de Thule Yepp 2 Maxi nu 3 maanden in gebruik en zijn zo enthousiast. Ik merkte dat het voor mij te zwaar werd om Jip voorop de fiets te hebben en dus was het de perfecte timing om over te stappen op een stoeltje achterop. De Yepp 2 Maxi is een fietsstoeltje van topkwaliteit en perfect voor peuters tot wel 25 kilo.

De Thule Yepp 2 Maxi, de opvolger van de iconische originele Yepp zitjes, vraag je je misschien af waarom de verandering? Wat maakt hem anders?

De reden voor deze verandering heeft alles te maken met de aangescherpte vereisten voor fietszitjes (EN 14344:2022), die vanaf mei 2023 zijn ingegaan. Als gevolg hiervan heeft ook de Thule Yepp een upgrade gekregen. Met de Thule Yepp 2 Maxi geniet je kindje van nog meer comfort en extra veiligheid, aangezien Thule de veiligheidsnormen heeft overschreden. Dit maakt dit kinderfietszitje niet alleen een goede investering, maar ook een geruststellende keuze voor jou als mama.

Je hebt twee montageopties voor de Thule Yepp 2 Maxi. Je kunt de Thule Yepp Maxi Easyfit-adapter op de bagagedrager monteren of rechtstreeks op het frame. Welke optie je kiest, hangt een beetje af van de stevigheid van je fiets en bagagedrager, of gewoon wat je persoonlijke voorkeur heeft. Twijfel je? Thule heeft hierover een fijne blogpost geschreven.

Mijn ervaring met de Thule Yepp 2 Maxi

Wij kozen voor de Thule Yepp 2 Maxi met de Easyfit-adapter op de bagagedrager in de kleur Midnight Black. Het installeren van het Yepp-zitje was super gemakkelijk. René en ik zijn er hooguit 10 minuten samen mee bezig geweest. Er zit een duidelijke handleiding bij waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het stoeltje moet installeren op je fiets.

Ik vind het een heel fijn idee dat deze fietsstoel zo veilig is. Je bent zo kwetsbaar op de fiets en een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Wist je dat er bijna 8 kinderen per dag met hun voetje tussen de spaken komen omdat ze niet correct hebben vast gezeten in hun kinderstoeltje. Dat zijn gemiddeld 2800 kinderen per jaar in Nederland. Veel ouders zijn onbewust van deze gevolgen omdat ze het kind “even snel achterop de fiets meenemen”.

De Thule Yepp 2 Maxi heeft een verstelbare gewatteerde 5-punts veiligheidsgordel en dit is heel erg fijn. Jip is namelijk nogal beweeglijk en zo weet ik zeker dat hij veilig achterop kan zitten. Door de kindveilige gesp hoef ik me geen zorgen te maken dat Jip de gesp zelf kan openmaken. Dat geeft tijdens het fietsen een geruststellend gevoel!

Algemene informatie over de Thule Yepp 2 Maxi

  • Opties Voorzitje (Mini) of achter (montage op bagagedrager of frame)
  • Materiaal Kunststof 
  • Gordel 5-punts
  • Leeftijd 9 maanden tot 22 kg.
  • Kleuren Midnight Black (onze kleur), Fennal tan, Alaska blauw, Aegean blauw, Majolica blauw en Agave grijs
  • Prijs € 120-150

Wij zijn fan en Jip en ik hebben samen al heel veel veilig kilometers mogen maken samen. Op naar nog meer avonturen en fijne momenten op de fiets.

Ken jij Thule al? En vind jij de nieuwe Thule Yepp 2 Maxi helemaal geweldig? ? Ik ben benieuwd!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!