Hey Baby! Samen lezen?

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is Jip echt een klein boekenwurmpje. Hij vindt het heerlijk om boekjes door te bladeren, plaatjes te kijken en ‘de bal’ aan te wijzen. Ik vind het zo onwijs gaaf om te zien hoe Jip steeds meer voorwerpen leert kennen en dit ook echt kan aanwijzen in boekjes. Zo knap!

Jip kreeg het nieuwste boekje uit de ‘Hey-Baby’-serie namelijk ‘Dit of Dat?’ en ook de andere twee kartonnen boekjes uit de ‘Hey-Baby’-serie namelijk:
– Hey Baby, ik ben blij dat jij er bent.
– Hey Baby, kijk! Een knuffelboek.

Hey Baby, dit of dat?

In dit boekje is jouw kind aan zet! Op elke pagina kiest het waar het het meest zin in heeft. Een knuffel? Genadeloos gekriebeld worden? Of rustig even bij elkaar opladen… 

Wauw, wat is dit een leuk boekje. Dit boekje speelt in op het maken van keuzes. Ik vind het mega belangrijk dat Jip al vanaf kleins af aan keuzes leert maken. Makkelijke keuzes zoals ‘wil je smeerkaas of jam op je boterham’ of ‘wil je een appel of een banaan’. In dit boekje leren kinderen op een leuke manier ‘de wereld van’ keuzes maken.

Hey Baby, ik ben blij dat jij er bent.

Ik ben blij dat je er bent brengt het liefdesverhaal tussen een peuter en zijn poes. Dit boek wordt niet enkel verteld met prenten en een rijmpje, maar bovenal met liefdevolle aanrakingen. Terwijl je kleintje van de prenten geniet, streel, kriebel en blaas jij je liefde naar je baby of peuter toe. Zo wordt een boek ook een beetje een massage en wordt voorlezen nóg intiemer.

Zo wordt het boekje omschreven op de omslag en ik kan mezelf hier wel heel erg in vinden. Wij hebben zelf ook twee katten die Jip super interessant vindt (Ollie en Moos vinden Jip iets minder interessant) en herkent tijdens het lezen de poes dan ook direct. ‘Oes, oes’!!! Ook de bal op het strand weet Jip direct te herkennen. Zo leuk en knap dat boekjes voor hem nu ook steeds herkenbaarder worden.

Hey Baby, kijk! Een knuffelboek.

Dieren knuffelen net als wij! Prikkel je baby’s oogjes met vertederende zwart-wit prenten en knuffel mee met de dieren in dit boek. Baby’s houden van boekjes. Vooral als jij ze voorleest. Ze genieten van je stem, je schoot, je geur… Hey Baby, kijk! toont hoe grote en kleine dieren elkaar op hun heel eigen manier knuffelen. Doe mee met troostende tijgerkopjes, een strelende slurf en snoezige snoetkusjes.

Dit boek groeit mee met je gezin: de allerkleinste oogjes zijn geboeid door de zwart-wit patronen en peuters genieten van de interactie en leven toe naar elke knuffel.

Ik vind dit boekje ZO schattig. Het is in rijmvorm en daardoor lees het lekker voor vind ik. Jip heeft het gehele verhaaltje zo boeiend zitten luisteren en kijken. Doordat hij nu steeds beter dingen leert herkennen was elke pagina opnieuw een verrassing wat voor diertje er tevoorschijn zou komen. ‘Grrrrrrrrr’, zodra de tijger tevoorschijn kwam (oké en ook bij de hond, de olifant en de zebra, haha).

Wat ik ook heel mooi van dit boekje vind, is dat hij al van baby af aan te gebruiken is doordat de zwart-wit patronen de waarneming van je baby prikkelen. Tip: mega leuk kraamcadeau dus!

Welk ‘Hey-Baby’-boekje spreekt jou het meest aan? Ik ben benieuwd.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!