Lijstje met mijn favoriete podcasts

De laatste tijd ben ik helemaal verzot op het luisteren van podcasts. Oordopjes in mijn oren, podcast aan en lekker luisteren. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om aan het einde van de dag nog een stuk te wandelen met een podcast op m’n oren. Loopt toch net wat “gezelliger” dan “helemaal alleen”.

Ik heb het gevoel dat de podcasts steeds meer in opkomst zijn en dat ook steeds meer mensen in m’n omgeving naar podcasts luisteren. Grappig om te merken dat er dan opeens een nieuwe “trend” ontstaat.

De eerste podcast die ik zelf ontdekte is: Echt Gebeurd. Dit is een podcast waarin iemand een verhaal vertelt dat hij echt heeft meegemaakt. Ieder verhaal duurt slechts vijftien minuten, wat het overzichtelijk houdt. Extra leuk is de rubriek ‘Puberdagboek’, waarin mensen uit hun oude dagboek voorlezen. Oorspronkelijk was Echt Gebeurd trouwens geen podcast; het is geboren als theateravond waarin mensen op een podium hun verhaal vertellen.

Ook YouTubes maken naast hun YouTubefimpjes nu ook steeds vaker podcast die ik onwijs leuk vind om te luisteren. Bijvoorbeeld Monica Geuze. Haar podcast vind ik heerlijk om te luisteren. Ze nodigt twee bekende gasten uit en gaat hiermee in gesprek/kletsen. Niks meer, niks minder. Begin vooral met de aflevering met Roxeanne Hazes en Xelly Cabau van Kasbergen die over het moederschap gaat en hoe zij dit ervaren. Heerlijke verhalen, haha!

Ook Bonnie van het kanaal Boncolor is gestart met een nieuwe podcastserie met de naam pyjama party. Vanuit haar bed gaat ze elke podcast met andere gasten het gesprek aan over verschillende onderwerpen en hoe zij in dit onderwerp staan vanuit een feministisch oogpunt. Ik geloof dat er één keer in de maand op zondag een nieuwe aflevering online komt.

Een andere favoriet is de podcast van de 25-jarige Kelly die woont in Amsterdam. De “Wat ik wou dat ik wist”-podcast die te vinden is op Spotify. Hierin snijdt ze elke week een ander onderwerp aan en deelt ze allerlei leuke nieuwtjes over bekend Nederland en heeft ze elke week het LKL(ettje); de lees, kijk- en luistertip waarin ze leuke tips deelt voor bijvoorbeeld boeken. Zeker een aanrader.

De laatste die ik vandaag met jullie wil delen is Laura H., de podcast en is momenteel mijn nieuwste favoriete podcast en echt zo spannend! Twee jaar geleden was ze daar opeens, in een video van een Koerdische nieuwszender die de hele wereld over ging. In de video was Laura te zien die met haar twee kinderen uit het kalifaat was ontsnapt, weg bij haar man Ibrahim, die haar zwaar mishandelde en toen door de Koerden is opgevangen. Eenmaal terug in Nederland werd ze direct opgesloten en mocht ze met niemand praten omdat er eerst uitgezocht moest worden of ze een onschuldige voortvluchtige was of dat ze toch een aanslag beraamde?

Kende jullie deze podcast al? Luisteren jullie zelf wel eens naar een podcast en zo ja, naar welke podcast luisteren graag?


One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!