Kringloopgelukjes #1 / April 2019

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik DOL op de kringloop! Ik vind het heerlijk om lekker rond te snuffelen en de mooiste vondsten eruit te vissen. Ik kan dan ook oprecht heel gelukkig worden van een ‘kringloopgelukje!’

Toen ik van de week weer iets heel leuks scoorde bij de kringloop bedacht ik me iets leuks. ‘Ik ga elke maand mijn kringloopgelukjes met jullie delen op mijn blog!’ En zo gezegd, zo gedaan! Tadaaaaaa, hierbij de kringloopgelukjes van de maand April.

Ik ben in de afgelopen maand niet heel veel bij de kringloop geweest. Ik was druk met solliciteren, sollicitatiegesprekken voeren en kreeg uiteindelijk een baan aangeboden. Hierna vond ik iets meer rust en kon ik ook weer genieten van een bezoekje aan de kringloop. Eigenlijk was de maand April vooral van het doneren aan de kringloop. Ik heb deze maand 8 vuilniszakken, ja je leest het goed, ACHT VUILNISZAKKEN aan kleding gedoneerd aan de kringloop.


Wat waren mijn gelukjes in de maand April?

Ook al ging ik dus niet vaak naar de kringloop, ik mocht wel weer een paar pareltjes aan mijn ‘kringloopgelukjes-selectie’ toevoegen.

Neushoornbeeldje (foto 1): Dit onwijs toffe zwarte beeldje van de kop van een neushoorn is mijn allernieuwste kringloopvonds. Ik zag hem liggen en was gelijk verliefd! Ik vind hem schattig maar tegelijkertijd ook heel stoer. Ik mocht hem meenemen voor €0,50! 50 CENT! Je snapt dat ik hem toen al helemaal niet meer achter kon laten, haha!

‘Ohlala’-bordje (foto 2): Oke, dit is een beetje valsspelen want dit bordje kocht ik niet in de kringloop maar op een rommelmarkt hier in Zwolle. Ergens heb ik een haat-liefde verhouding met rommelmarkten. Ik kijk er altijd heel erg naar uit om lekker te struinen over een rommelmarkt maar als ik er dan eenmaal ben dan voel ik me enigszins opgejaagd door de drukte om me heen en het idee dat het op dat moment MOET gebeuren. Gelukkig vond ik dit onwijs leuke bordje en nam ‘m natuurlijk mee naar huis.

Zwarte broek met wijde pijp (foto 3 en 4): Toen ik bij de kringloop aankwam stond er groot aangeven dat op de kleding 50 procent korting was. Hiervan alleen word ik dan al onwijs hebberig, haha. Herkenen jullie dat? Ik heb alle rekken van boven tot onder doorgespit, enkele leuke kledingstukken aangepast en uiteindelijk deze zwarte broek mee naar huis genomen. De boek kostte €3,50 en dus heb ik uiteindelijk voor deze broek maar €1,25 hoeven betalen. Dit zijn nog eens leuke aanwinsten voor je kledingkast.

Boek ‘Ik volg je’ – Marelle Boersma (foto 5): Soms word je door een boek al meteen gegrepen door alleen maar de achterflap te lezen. Het liefst was ik direct begonnen met lezen toen ik nog in de kringloop stond. Gelukkig heb ik mezelf in bedwang weten te houden en heb ik het kunnen rekken tot ik thuis op de bank plofte met een heerlijke latte macchiato. Het boek heb ik in 2 dagen uitgelezen (en hier ook een recensie over geschreven die nog online komt) en inmiddels is mama begonnen in dit boek.

Rotan onderzetters (foto 6): Deze te schattige onderzettertjes kocht ik voor €0,50 voor 5 stuks. Dat is toch geen geld! Ik heb al helemaal in gedachten hoe ik ze leuk kan gaan gebruiken voor een foto of gewoon leuk om tijdens een feestje de glazen op te zetten.


Dingen die ik niet kocht:

Ook waren er natuurlijk dingen die ik heel erg leuk vond maar uiteindelijk niet meenam naar huis.

Madagaskar taxi bus van blik: Ik vond deze auto zo tof! Hij is helemaal handgemaakt van blik. De wielen waren bijvoorbeeld van de doppen van glazen flesjes, hoe tof is dit bedacht! Hij koste €7,50 wat ik een mooie prijs vind voor dit artikel. Echter vond ik hem onvoldoende in mijn interieur passen waardoor ik hem voor een ander liet staan die er waarschijnlijk meer plezier van heeft.

Witte lamp: Wanneer ik in de kringloop ben, wil ik sowieso even langs de lampenafdeling lopen. Hier vind je vaak de mooiste kringloopgelukjes of leuke DIY projectjes. Van de week zag ik deze prachtige witte lamp staan en had er meteen al allerlei leuke ideeën bij. Ik had het leuk gevonden om hem mooi wit te laten met een grote bollamp erin of hem een leuk kleurtje te geven waardoor het nog meer een eye-catcher wordt in je woonkamer. Helaas had dit lampje een kleine fitting en bestaan er geen bollampen voor een kleine fitting. Ik heb dit onwijs leuke lampje, wat overigens maar €3,00 was, toch maar laten staan.

Gaan jullie wel eens naar de kringloop of naar een rommelmarkt? En waar gaat jullie voorkeur naar uit?


4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Thilata schreef:

  Oooh dat autootje . Die had ik wel gekocht voor op de jongenskamers ! Leuke vondsten … ik doe het sindskort ook graag!

  1. AnneWijdeven schreef:

   Ja, het was inderdaad een heel leuk autootje geweest voor op een jongenskamer. Er kon ook nog echt mee gespeeld worden (stevige kwaliteit)! Veel plezier met kringloopspeuren !

 2. Wat heerlijk om te lezen, ik koop bijna alles in kringloopwinkels, marktplaats en rommelmarkten. Maar idd op rommelmarkten kan het ontzettend druk zijn, niet fijn. Nu ben ik opzoek naar cd’s voor in ons busjesTeuntje. Vind de kringloopwinkels in Brabant het fijnst om rond te snorren, vind daar altijd zoveel moois, hier in NoordHolland wat minder.

  1. AnneWijdeven schreef:

   Oh wat leuk om te lezen dat je nu echt een doel hebt tijdens het kringloopshoppen! Ik vind de verschillende kringlopen in Brabant ook erg leuk maar ook hier in Zwolle kan ik vaak pareltjes scoren!

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!