Instagram Story’s en mijn favoriete apps

Heel vaak krijg ik de vraag: “Mag ik vragen welke apps jij gebruikt voor je Instagram story’s?” en omdat deze vraag zo vaak wordt gesteld heb ik besloten om mijn favoriete apps, tools en tips in dit artikel met jullie te delen.

Zoals jullie vast weten ben ik die-hard fan van Instagram Story’s en vind het leuk om mijn dagelijkse bezigheden hierin te delen. Van outfit of the day tot quotes en van shoplogs tot tv- en boekentips. Niet zo heel raar dat volgers echt het gevoel hebben dat ze mij ‘kennen’, ondanks dat ze me nog nooit in het echt hebben ontmoet. Dat is misschien ook wel de grootste reden dat ik niet ga vloggen (sorry). Ik deel al veel van mijn leven op Instagram en het grootste voordeel is dat dit na 24 uur ‘verwijderd’ is. Ideaal toch?
Afijn, ik deel vandaag mijn Instagram story tips met jullie.

Laten we bij het begin beginnen. Ik maak de foto’s die ik wil plaatsen in mijn story ook al vaak met Instagram. Je heb dan meteen het juiste formaat te pakken en dit scheelt weer in de nabewerking van de foto. Heb je de ‘perfecte foto’ gemaakt dan bewerkt ik hem of in Instagram zelf of ik een andere app.


Foto bewerken op Instagram

Op Instagram zelf heb je tegenwoordig een tal van opties waarmee je je Instagram story meteen heel creatief kunt maken. Wanneer ik de ‘perfecte foto’ heb bekijk ik of ik de kleuren mooi vind en pas deze indien nodig aan met een leuk filtertje. Deze filters laat je over de foto heen gaan door naar links of naar rechts te swipen. Mijn favorieten zijn: Paris, Oslo, Buenos Aires en Tokyo. 

Persoonlijk vind ik het erg leuk om een tekstje toe te voegen bij de foto in mijn story. Ik ben zelf erg fan van het lettertype ‘typemachine’ en ‘neon’ en vaak gebruik ik deze twee als combinatie. Ook vind ik het leuk om een beetje te spelen met kleurtjes als achtergrond achter mijn tekstjes. Je krijgt hiermee een heel leuk effect. Hoe je dit doet? Heel simpel. Je typt je tekst, zoekt een leuk kleurtje uit en arceert je tekst door een lijntje te trekken door je tekst (de tekst zal op de voorgrond blijven). Gewoon wat hartjes krabbelen geeft ook altijd een heel leuk effect op je foto’s.

Wanneer ik geen foto wil delen maar alleen een stukje tekst met een mededeling of iets dergelijks dan maak ik een random foto en dan ga ik naar het potloodje bovenaan. Ik kies een leuke kleur en in plaats van dat ik ga tekenen, houd ik mijn vinger op het scherm tot heel het scherm zich automatisch vult. Ideaal! Hierna kan je je weer helemaal uitleven op allerlei leuke (combinaties van) lettertypes en GIF-jes.


Foto bewerken in een aparte app

Instagram biedt veel mogelijkheden maar vaak wil ik de foto toch nog wat leuker bewerken. Een app die mijn persoonlijke favoriete is heet ‘Unfold’. Deze app is gratis te downloaden in de Appstore en de Playstore. Ik geloof dat je gratis al een paar leuke templates krijgt waarmee je je foto heel leuk kunt bewerken. Ikzelf heb extra opties bijgekocht om nog leukere bewerkingen te kunnen toepassen op mijn Instagram story’s.

Door te drukken op het + teken creëer je een nieuwe story. Wanneer je hierna nogmaals op het + teken drukt zie je de opties die je kunt gebruiken voor je layout. De app is zo gemakkelijk in gebruik dat het zich eigenlijk allemaal vanzelf wijst.

Je kan met deze app alle kanten op. Zo kan je bijvoorbeeld een achtergrond kleur kiezen (ze hebben 7 opties; wit, beige, roze, geel, groen, blauw en zwart), je kan kiezen uit verschillende lettertypes, je kan de tekstjes groter of kleiner maken of extra teksten toevoegen. Ik vind deze app echt heel ideaal en het geeft een super leuk resultaat. Dit is een echte aanrader dus!

Een app die ik soms ook gebruik voor het bewerken van mijn Instagram story’s is de app ‘Jane’ die ook gratis te downloaden is in de Appstore en in Playstore.

Het is van origine een Chinese app (tenminste dat denk ik, haha). Deze app ken ik zelf minder goed maar het wijst zich hier ook allemaal vanzelf wanneer je de app heb gedownload. Er zijn een tal van opties dus zeker dat je hier een mooie story mee kunt maken.

Succes met het creatief aan de slag gaan met je Instagram Story’s en mocht je na het lezen van deze post nog vragen hebben dan kun je ze altijd achterlaten in de reacties of stuur me even een DM op Instagram.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!