Event: Foodbloggerslunch 12 april 2019

Yay! Ik mocht gezellig naar ‘mijn’ Brabant voor een event van Heerlijke happen in samenwerking met TTP Concepts en Bowls en Dishes. Al vroeg stapte ik de auto in om de reis te maken richting Berkel Enschot. Omdat ik iets te weinig tijd had voor zowel een ontbijt als een kop koffie om echt helemaal wakker te worden koos ik voor alleen mijn ontbijt.

Vanuit Zwolle is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Berkel Enschot en op de helft van de reis verlangde ik zo erg naar koffie dat ik toch maar ben gezwicht voor een bakkie van het tankstation. ‘Die dwaas net voor je, wat een malloot’ hoor ik een vrachtwagenchauffeur tegen zijn ‘collega’ vrachtwagenchauffeur zeggen. Opeens bedenk ik me dat ik het heerlijk vind om deze gesprekken stiekem mee te luisteren.

Met een warme latte macchiato stap ik terug de auto in om verder te rijden richting Berkel-Enschot. Gelukkig is het redelijk rustig op de weg en kan ik goed doorrijden. Om precies 10 uur stap ik binnen bij het event en ik word hartelijk ontvangen door Francine, Janine van TTP concepts en Gwen van Bowls en Dishes.

Onwijs gezellig om weer bekende mede Instagrammers te zien. Zo zag ik onder andere Anne, Betty, Simone en Myra weer. Gezellig! Na gezellig bijgekletst te hebben, mezelf voorgesteld te hebben aan de onbekende gezichten en een heerlijke latte macchiato te hebben genuttigd opende Francine met een uitleg over de dag. De groep werd in tweeën gedeeld en ik kwam in de groep die mocht beginnen met de uitleg van Gwen over Bowls and Dishes.


Bowls and Dishes

Kennen jullie dat gevoel dat je je yoghurt uit een onwijs leuk en vrolijk bakje eet en je je dag meteen goed begint? Bowls and Dishes biedt een uitgebreide selectie van aardewerk dat handgemaakt wordt in de aardewerkstreken van Portugal, Spanje en Turkije. Elk product is dus uniek!

Naast het leuke en vrolijke aardewerk hebben ze ook prachtige planken, schalen en houten accessoires in hun assortiment van onder andere olijfhout, teakhout en beukenhout. In de goodiebag die we aan het einde van de dag meekregen zat een prachtige serveertray met lederen handgrepen voorzien van mijn logo. Zo onwijs gaaf!

We hebben uitleg gekregen over de producten van Bowls and Dishes en mochten een kijkje nemen in het magazijn en de werkplaats. Ik vond het heel tof om te zien hoe de logo’s in de houten producten werd gebrand en dat dit allemaal een voor een met de hand onder de laser geplaatst moet worden.


TTP Concepts

Na de uitleg van Gwen was er ruimte voor een kop koffie en hierna wisselde we van groep en werden wij door Janine rondgeleid door de showroom van TTP Concepts. Janine nam ons mee langs allerlei mooie merken zoals Joseph Joseph, Aladdin en Rosenthal. Ook liet ze ons kennis maken met Coravin een merk dat een ‘opener’ heeft uitgevonden waardoor je een wijntje uit een wijnfles kunt halen zonder hem te ontkurken, zo bizar! Het apparaat is uitgerust met een holle naald die dwars door de kurk wordt gestoken. De holle ruimte in de fles (tussen kurk en de wijn) wordt opgevuld met ingespoten argongas. Zo komt de wijn nooit in aanraking met zuurstof en zal de smaak van de wijn dus niet veranderen. Hoe tof is dat

Na deze tweede ronde was het tijd voor de lunch. Francine was al bezig met de heerlijke lunch en we konden zo aan tafel. Als verrassing kwam Roel, the Oysterman, langs met verse oesters. Ik ben er zelf niet dol op maar ik zag vele om me heen genieten. Grappig om te merken dat smaken zo verschillen. Sommige walgen ervan en de ander kan ze blijven eten.

We hebben heerlijk gegeten, gekletst en ik heb weer een hoop leuke nieuwe mensen leren kennen. Om 14:00 uur was het event afgelopen en ging ik richting huis met een goedgevulde goodiebag!

In de goodiebag zat onder andere de serveertray met lederen handgrepen voorzien van mijn logo, twee prachtige aardewerk schalen, twee olijfhouten lepeltjes en een kookboek ‘happen van de plank’. Deze kregen we allemaal van Bowls and Dishes. TTP Concepts stopte een snijplank van Joseph Joseph in de goodiebox, een meeeeega scherp mesje en een ijsblokjesvorm om een grote ronde ijsblok te maken van het merk Lurch. Ook zat er een dubbelwandige latte mug in voor je koffietje voor onderweg van Aladdin en een salad to go beker van Fruitfriends. Als laatste werken we nog verrast met een ‘pluizenroller’ van Flint en een schaaltje oesters van The Oysterman.

Francine onwijs bedankt voor de uitnodiging en het leuke event! Hiervoor maak ik heel graag een ritje richting “mijn” Brabant!Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!