Hotspottip: Het Vinkenest, Nijverdal


Het Vinkenest Nijverdal
Ericaweg 26, 7441 BN Nijverdal


Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Linda of ik het leuk zou vinden om een nachtje te komen logeren in hun volledig nieuw gerealiseerde Bed & Breakfast in Nijverdal. Nadat ik op hun website had gekeken was ik om en heb ik enthousiast een mail teruggestuurd naar Linda.

Bed & Breakfast het Vinkenest is een prachtige B&B met twee slaapkamers, een woonkamer en een eigen entree. Tijdens de verbouwing in 2018 is duurzaamheid het uitgangspunt geweest. Zo is er bijvoorbeeld vloerverwarming, liggen er 56 zonnepanelen op het dak en wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp die samen zorgen voor de energie en warmtevoorziening. Een heel mooi streven om juist hierop in te spelen!

Bij aankomst werden we heel hartelijk onthaalt door Linda. Linda, haar man Dénis en hun 4 meiden zijn vanuit het Westen naar het Oosten gekomen om hun droom, heb hebben van een eigen B&B, te verwezenlijken. Het Vinkenest is een naam die ontstaan is uit de achternaam van het gezin ‘Vinke’ en ook omdat de vogel ‘de Vink’ vaak in dit gebied voorkomt. Ik vind het echt onwijs leuk verzonnen!

Linda gaf ons een rondleiding door de prachtige bed and breakfast. Aan elk klein detail is gedacht. Zo zit er bijvoorbeeld aan de sleutel zelfs een sleutelhanger met een vink en staat er op je kamer een welkomsbordje met een persoonlijke boodschap en onze namen. Hierdoor voel je je meteen nog meer welkom!

Zoals ik al schreef heeft Het Vinkenest twee slaapkamers, ‘De Vink’ en ‘Het Nest’ en een aparte woonkamer. Kamer ‘De Vink’ is gelegen aan de voorzijde van de B&B en ‘Het Nest’ bevindt zich aan de patio zijde van de B&B. Beide kamers zijn 20 m² en hebben een eigen badkamer. De kamers zijn voorzien van een luxe boxspring, een compleet ingerichte badkamer en er zijn koffie- en theefaciliteiten op de kamer aanwezig. Ook hebben de kamers interactieve televisie en is er gratis wifi beschikbaar. Voor de kamers betaal je 95 euro per nacht (op basis van 2 personen) bij een minimum verblijf van 2 nachten. Wil je liever één nacht komen overnachten? Dat kan ook dan wordt de prijs van 115 euro (voor 2 personen) en 105 euro (voor één persoon) gehanteerd. Dit bedrag is het dubbel en dwars waard als je ziet wat deze prachtige B&B je voor luxe biedt.

Naast de twee slaapkamers is er ook een gezamenlijke woonkamer waar je gebruik van mag maken. De huiskamer beschikt over een keukenblok met koelkast, spoelbak en vaatwasser. Ik vond dat er een echt huiskamersfeertje hing en wilde het liefst op de heerlijke bank ploffen die er stond, haha.

Het was echt prachtig weer en René en ik zijn nog eventjes Nijverdal ingegaan waar het op donderdagavond koopavond is. Zo konden we nog gezellig langs wat winkeltjes en hebben nog even wat drankjes gedaan bij Budde en vervolgens hier ook een hapje gegeten.

Na een heerlijke maaltijd zijn we teruggegaan naar Het Vinkenest waar we op bed zijn geploft en heerlijk in slaap zijn gevallen. Ook hier is weer overal aan gedacht. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit twee verschillende soorten kussendiktes. We hebben echt heerlijk geslapen en een voordeel vond ik ook dat het erg rustig was in de buurt en dat ze goede verduisterende gordijnen hebben waardoor de kamer lekker donker is.

Op vrijdagochtend werden we uitgerust wakker na een heerlijke nacht. We hadden met Linda afgesproken dat we om 9.00 uur graag wilde ontbijten. Toen wij om 9.00 uur de huiskamer binnenstapte rook het al naar verse koffie, was de tafel al helemaal gedekt en stond het ontbijt klaar. Wauw, wat een uitgebreid ontbijt en wat een verwennerij.

Er wordt voor het ontbijt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van biologische producten en producten van lokale leveranciers. Zo hadden wij tijdens ons ontbijt bijvoorbeeld kaas, brandnetelkaas en jam van een boerderij uit de buurt. Ook de verschillende broden kwamen vers van de plaatselijke bakker. Ook werden wij verwend met een heerlijke hangop met muesli, blauwe bessen en een blaadje munt. Erg lekker! Aan alles is gedacht; koffie, thee, versgeperste sinaasappelsap, eitje en zelfs een peper- en zoutstelletje in de vorm van twee vogeltjes. Zo leuk!

De oudste dochter van Linda en Dénis kwam nog eventjes vertellen dat ze haar spreekbeurt gaat houden over Het Vinkenest en natuurlijk mochten wij ‘m horen. Om te checken of wij goed hadden opgelet, sloot ze af met een quiz. Super grappig, haha!

Helaas zat na de quiz en het ontbijt ons fijne verblijf er alweer op en zijn we weer richting Ollie gegaan die we natuurlijk ook heel erg hadden gemist. Lieve Linda, Dénis en de kids, nogmaals heeeel erg bedankt voor jullie gastvrijheid. Wij hebben heel erg genoten!

Ben jij ook benieuwd geworden naar Het Vinkenest? Dat komt heel goed uit! Ik mag namelijk op Instagram één nachtje weggeven om ook gezellig te komen overnachten bij Het Vinkenest! Hoeeee tof is dat! Kijk snel op Instagram hoe je mee kunt doen en kans kunt maken op deze toffe prijs!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!