Hoteltip: Casa Bonay Barcelona


Hotel Casa Bonay
Gran Via de les Corts Catalanes, 700, 08010 Barcelona


In het voorjaar van dit jaar, 2019, stuurde ik een foto in naar Liefmans om kans te maken op een reis naar Barcelona! In Mei kreeg ik een berichtje dat ik één van de gelukkige winnaars was en wij samen voor 4 dagen naar Barcelona mochten! Yay, zo onwijs tof!

We verbleven voor 4 dagen (3 nachten) in Hotel Casa Bonay waar ik meteen verliefd op werd vanaf de buitenkant. Wat een toffe plek! Ik zou het hotel een beetje beschrijven als een hipster-hotel.

Casa Bonay is bedacht en gecreëerd door een heel divers team van mensen zoals bijvoorbeeld ontwerpers die zich alleen bezig hebben gehouden met de meubels, het interieur en het grafisch ontwerp. Maar in het team zaten ook lokale bakkers, experts in koffie en wijn en koks. Zo is er een heel tof concept ontstaan waarbij echt aan alles is gedacht.

Wij verbleven in een ‘Courtyard Medium-kamer‘ wat echt een perfecte ruimte was voor twee personen. De kamers zijn erg leuk ingericht en hier zie je ook weer de samenwerkingen terugkomen met locale ontwerpers. Niet alleen de kamers waren onwijs leuk ingericht maar ook de badkamer was helemaal af. Wat ik vooral super mooi vond waren de zwarte details in de badkamer zoals de kranen. Heel tof!

Wat mij ook opviel was de netheid van het hotel. Ze kwamen de kamers 2 keer per dag schoonmaken en ook de rest van het hotel zag er echt prachtig en schoon uit. Complimenten!

Elke ochtend konden we heerlijk gaan ontbijten bij Libertine. Een hele toffe plek wat een loungeplek, cocktailbar en tapasrestaurant in één is. Libertine zit aan Casa Bonay vast en je kon hier dus elke ochtend gaan ontbijten tussen 7.00 uur en 12.15 uur. Heerlijk dat je niet enkel tussen bijvoorbeeld 8.00 uur en 10.00 uur kon maar dat je echt ruim de tijd had in de ochtend. Het ontbijt was echt super verzorgd. Van yoghurt tot broodjes met zalm en van versgeperste sinaasappelsap tot heerlijke koffie.

Naast Libertine zitten er in hetzelfde gebouw als Casa Bonay ook nog andere hotspots. Zo heb je bijvoorbeeld King Kong Lady en dit restaurant is geïnspireerd op smaken vanuit de hele wereld. Wij hebben hier zelf niet gegeten maar mochten we een keer terug gaan naar Barcelona dan zou ik deze zeker op mijn lijstje erbij zetten.

Ook heb je nog Chiringuito bovenop het dakterras van Casa Bonay. Hier kan je heerlijk genieten van tapas, barbecue en cocktails. Op de eerste dag hebben René en ik hier heerlijk drankjes gedronken en genoten van de zonnestralen. Een erg fijne plek met een heerlijke sfeer.

Als laatste heb je ook nog Satan’s Coffee Corner. Een hip koffietentje waar ik elke dag een wachtrij zag staan. Toen ik vooraf vroeg op mijn Instagram vroeg om leuke hotspot-tips is deze een aantal keren door jullie genoemd. Satan’s is een super leuke plek om ’s ochtends even je koffietje te halen en op te drinken en zij serveren ook elke morgen het ontbijt in Libertine voor alle gasten van het hotel.

Wat ik ook een dik vet pluspunt vond aan dit hotel is de ligging. Het ligt in de wijk Tetuan en alle hotspots zijn op enkele minuten met de metro. Bijvoorbeeld van het hotel naar Sagrada Família was minder dan 10 minuten. Echt ideaal. Het metrostation van Tetuan ligt op 2 mintuten wandelen vanaf het hotel.

Wij kochten op de luchthaven al een ‘Hola BCN-kaart’ voor het openbaar vervoer. Deze kan je aanschaffen voor 2, 3, 4 en 5 dagen. Hierdoor is het super makkelijk om heel Barcelona door te crossen met het openbaar vervoer. Je hebt met deze kaart toegang tot al het openbaar vervoer (trein, metro, bus, etc).

Ik zou zeker nog een keer terug gaan naar Casa Bonay en mochten jullie een leuk hotel zoeken op een perfecte locatie middenin Barcelona, dan zou ik dit hotel zeker meenemen op je lijstje.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!