6 tips voor duurzame kraamcadeautjes

Ik had het er laatst met een vriendin over wat nu echt een leuk kraamcadeautje is waar een mama (en papa) ook echt iets aan hebben en wat daarnaast ook geen belasting is voor de wereld waarin dit kleine wondertje in gaat opgroeien! In deze blogpost deel ik 6 tips voor duurzame kraamcadeautjes.

Herbruikbare producten:

Kies voor herbruikbare producten zoals herbruikbare luiers, waterflessen, bekers of borden. Je hebt tegenwoordig zoveel leuke BPA-vrij kinderservies van o.a Mepal of Munchkin.

Eco-vriendelijke materialen:

Zoek producten gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals biologisch katoen, hout of bamboe. Bij HEMA hebben ze hele leuke bamboe rompertjes waarover ik heel erg tevreden ben voor Jip.

Duurzaam speelgoed:

Kies voor duurzaam speelgoed gemaakt van natuurlijke materialen zonder schadelijke chemicaliën. Little Dutch heeft heel veel leuk en duurzaam speelgoed. Jip is helemaal gek op Jim, één van de poppen van Little Dutch.

Gepersonaliseerd cadeau:

Een gepersonaliseerd cadeau, zoals een fotoboek of een geborduurd kleedje, maakt het cadeau uniek en persoonlijk. Ook heb je tegenwoordig zoveel leuke boeken die je kunt personaliseren. Jip heeft een boek van Mijn Liefste Boek.

Planten en bomen:

Een cadeautje voor een hele lange tijd? Je zou eens kunnen denken aan een plant of boom. Een duurzaam cadeau dat bijdraagt aan het milieu en hoe gaaf is het om je eigen boom te hebben. Via Trees for All kan je een boom cadeau geven. Een boom staat symbool voor nieuw leven en groei en dat past natuurlijk perfect bij het idee voor een kraamcadeautje.

Duurzame verzorgingsproducten:

Kies voor duurzame verzorgingsproducten, zoals biologische zeep, shampoo of babyolie, gemaakt van natuurlijke ingrediënten zonder schadelijke chemicaliën. Wij gebruiken bij Jip vaak de billencreme van Weleda en deze werkt echt super!

Cadeaubonnen voor ervaringen:

Geef een cadeaubon voor een leuke activiteit of ervaring, zoals een museumbezoek, een wandeling in de natuur of een dagje uit. Zo hebben de kersverse ouders een heerlijke uitstapje om naar uit te kijken.

Wat vinden jullie een leuk kraamcadeautje om te geven?


One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!