Hallo najaar: Welke trends wil ik toevoegen aan mijn interieur?

Halverwege september kwam ik terug van mijn vakantie op Curacao en voor mijn gevoel kwam ik meteen in de herfst thuis. Niet alleen kreeg ik meteen zin in warme chocolademelk, kaarsjes, dekentje op de bank en regenachtige dagen (dat ik dat nog ooit zou zeggen) maar ik kreeg ook meteen zin om ons interieur te veranderen.

We hebben een grote lange muur in ons huis die doorloopt van de woonkamer, naar de keuken en eetkamer en deze heeft nu een groene kleur. Vorig jaar november is deze kleur op de muur gegaan en hij is mij altijd heel goed bevallen. Echter wil ik nu wat nieuws en wat meer naar de warme tinten gaan. Dit geeft meteen een fijne sfeer voor het najaar. Ik zou graag voor een aardetint gaan zoals een terracotta-achtige kleur, oudroze of een roestbruine kleur. De kleuren hebben allen een warme uitstraling. Echter moet ik nog even mijn zin ‘doordrijven’ bij vriendlief want die ziet me alweer aankomen met een nieuwe kleur haha. ‘Ach, kwestie van wennen’.

Natuurlijke tinten.
Iets wat je nu heel veel in de winkels ziet en wat ik zelf heeeeelemaal geweldig vind zijn de natuurlijke tinten. Gelukkig is dit in het najaar ook nog een blijvertje want ik zie in veel winkels en tijdschriften dat de natuurlijke elementen een grote rol blijven spelen in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mix tussen hout en rotan, riet en jute maar ook de natuurlijke tinten in de woonaccessoires die je overal in de winkels ziet. Bijvoorbeeld aardetinten en de gouden details die je veel ziet terugkomen. Wij hebben nu een grijze bank en ik zou heel graag een bruin/cognac kleurige bank willen toevoegen aan ons interieur. Hierdoor zal onze woonkamer meteen een hele andere uitstraling krijgen. 

Stoer!
Wat ook veel terugkomt in ons interieur en waar ik zeker nog niet op uitgekeken ben zijn de stoere materialen als het gaat om accessoires. Bijvoorbeeld een bakstenen muur (of behang zoals wij in ons huis hebben), hout maar ook staal en metaal. Wij hebben een tijd geleden een zwartmetalen kast gekocht en hier ben ik nog altijd zo blij mee. Ik heb hier leuke accessoires in staan en mooie herinneringen zoals schelpjes die we van verschillende vakantieplekken hebben meegenomen.

Prullaria.
Ik ben zelf al nooit zo’n fan geweest van Marie Kondo (lees: ik kan gewoon moeilijk dingen wegdoen) maar in het najaar zou ik zeker zeggen ‘stop ermee!’ Heerlijk hoor zo’n lekker ‘clean en ontspult’ huis maar een hele gezellige en warme sfeer krijg je er niet van. Nu zeg ik niet ‘pak heel je huis maar vol’ maar het kan echt geen kwaad om toch dat gezellige wadxinelichthoudetje mee te nemen en toe te voegen aan je interieur. Ik vind dat spullen persoonlijkheid en gezelligheid geven aan je interieur.

Mix and match!
Degene die mij kennen of mijn Instagram volgen weten dat ik fan ben van tweedehands pareltjes en dat ik het super leuk vind om een tweedehands stuk helemaal naar mijn smaak te maken en toe te voegen aan ons interieur. Eén van mijn tips voor het najaar is dan ook ‘mix and match’. Ga op zoek naar een leuk tweedehands stuk en combineer dit met een mooi item uit een winkel.

Via marktplaats heb ik een heel leuk meidenkastje op de kop kunnen tikken voor 20 euro (geen geld!) en ga deze helemaal naar mijn smaak maken. Hij heeft nu een oranje kleur en melkglas als ruitjes. Het idee is om hem te gaan verven in een warme kleur en het melkglas vervangen voor ‘webbing’. Wanneer het kastje klaar is kan ik natuurlijk niet wachten om hem te stijlen met mooie accessoires en het een echte eye-catcher te maken in ons interieur.

Hebben jullie ook najaar-verander-kriebels? En wat zouden jullie willen aanpassen of willen toevoegen aan jullie interieur? Ik ben heeeeel benieuwd!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!