Kijktip: Eetstoornissen, maskers af!

Door een beknelde pees in mijn voet was ik drie volledige dagen aan de bank gebonden. Ik heb in deze drie dagen gemerkt dat stilzitten en niets kunnen doen zo niks voor mij is. Ik had constant onrust in mijn hoofd en wilde natuurlijk de 1000000 dingen die op mijn to-do lijstje stonden afvinken. Helaas moest ik echt rust houden en met mijn been omhoog op de bank.

Na 10 ‘slechte’ Nederlandse films en een hele week aan Love Island afleveringen was ik er klaar mee. Ik wilde iets kijken met inhoud. Op Videoland (no spon) kwam ik de docu serie ‘eetstoornissen: maskers af’ tegen.

Documentairemaker Jessica Villerius, die ik persoonlijk echt onwijs goede documentaires vind maken, heeft in een 4-delige serie de meest voorkomende vormen van eetstoornissen belicht namelijk anorexia, orthorexia, boulimia en binge eating disorder (BED).

Wat ik vooral heel erg mooi vond aan deze docu serie is dat er niet gefocust wordt op de mogelijke oorzaak van de eetstoornis maar dat het vooral persoonlijke portretten zijn van de vier verschillende vrouwen dat precies laat zien hoe het dagelijks leven met hun eetstoornis eruit ziet.

Ik denk dat deze docu serie heel waardevol kan zijn om wat meer inzicht te krijgen in de strijd die mensen met een eetstoornis dagelijks moeten voeren en geef deze reeks dan ook zeker aan jullie mee als kijktip!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!