Vijf tips voor succesvol kringloopshoppen

Hoe vind jij toch altijd die leuke dingen bij de kringloop?’ ‘Heb je tips voor het vinden van leuke kringloopgelukjes’ en ‘Wauw die spullen vind ik echt niet bij mijn kringloop…’. Dit zijn enkele opmerkingen die ik elke keer van jullie krijg zodra ik een kringloopgelukje deel op mijn Instagrampagina.

Ik ben dol op de kringloop en je zou kunnen zeggen dat het mijn favoriete hobby is om naar de kringloop te gaan. Op een vrije dag kan ik het dan ook echt niet laten om even bij de kringloop binnen te lopen. Een tijdje geleden schreef ik een blogpost over mijn favoriete kringlopen in en rondom Zwolle (klik hier) en vandaag deel ik vijf tips voor succesvol kringloopshoppen.

Het kan soms lastig zijn om de mooie gelukjes te vinden tussen alle rommel die aangeboden wordt. Zo vond ik bijvoorbeeld laatst een rond jute kleed wat momenteel nog te koop is voor €100,-. Ik mocht ‘m bij de kringloop meenemen voor €12,50. Van deze vondsten word ik echt onwijs gelukkig!
Ik ga mijn tips met jullie delen. Zitten jullie er klaar voor?

  1. De nummer één tip is: Geduld! Ik denk dat dit het allerbelangrijkste is. Het heeft geen enkele zin om met een ‘wens’ naar de kringloop te gaan. Het aanbod is zo afhankelijk van wat de mensen naar de kringloop brengen dat het bezoeken van de kringloop met een vast idee in je hoofd je alleen maar frustratie oplevert.
  2. Ga regelmatig kijken. Ook al ga ik twee dagen achter elkaar naar de kringloop elke keer zijn de producten weer anders. De doorloop in kringlopen gaat echt enorm snel. Ga dus regelmatig kijken of er iets leuks te vinden is voor je. Vaak scheelt het ook om naar de wat kleinere kringlopen te gaan omdat in de grotere steden de leukste spullen vaak heel snel weg zijn.
  3. Neem de tijd voor je kringloopbezoek. Ik merk dat ik de allerleukste dingen vind wanneer ik rustig kijk. Neem bijvoorbeeld het ronde jute kleed; dit lag op de grond in een hoekje met een groot bruin bankstel erbovenop. Ik denk dat heel veel mensen al voorbij dit pareltje zijn gelopen zonder dat dit hen is opgevallen.
  4. Geen verwachtingen. Zoals ik al schreef; ga zonder verwachtingen of wensen naar de kringloop en sta open voor wat je ziet. Verwacht ook geen spiksplinternieuwe producten. Vaak zijn de producten in de kringloop gebruikt alhoewel ik de laatste tijd ook steeds meer spullen aantref die er zo goed als nieuw uitzien. Bedenk je dat een beschadiging aan bijvoorbeeld een kastje niet perse heel erg hoeft te zijn. Het kan juist een beetje karakter toevoegen aan het product.
  5. Do it yourself (DIY). ‘Dit zou perfect passen in mijn interieur maar niet in deze kleur’ Geen probleem! Je kunt (bijna) alles verven. Bij de Action hebben ze voor weinig geld spuitverfbussen en deze vind ik zelf ideaal. Zo kun je van een accessoire in een ‘lelijke kleur’ toch een echte eyecatcher maken voor in je huis.

Met deze tips moet het mogelijk zijn om de gelukjes te scoren. Zo kan je een heel leuk persoonlijk interieur vinden in kringloopwinkels en hoeft die eyecatcher in je huis, waar je elke keer complimentjes over krijgt, helemaal niet duur te zijn. Heel veel shopplezier en ik zie jullie gelukjes heel graag voorbij komen.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!