Gastblog: Cadeau, cadeautjes, cadeaus

Sandra is getrouwd met Hans en mama van drie kruimels; Ivan, Levi en Elin. Thuisblijf-mama van een zorgenkind, fotograaf, vindt het heerlijk om blogs te schrijven en volgt een opleiding om richting het onderwijs te gaan. Meer van Sandra? Ze is te volgen op Instagram

Ik hoor het hem zeggen terwijl hij knipt; “mam, wat zou ik graag die willen hebben”. 

Rondom de feestdagen dit keer eind oktober kregen wij het grote BOL-boek al in de bus, inclusief de mogelijkheid om zelf de lijstjes te maken, stickers en al erbij. 

Om nog maar te zwijgen dat bij elke speelgoedwinkel of andere winkel waar speelgoed verkocht wordt er foto’s gemaakt moeten worden van de dingetjes die ze graag zouden willen. 

Wij hebben het financieel niet heel breed en leren dit ook onze kinderen, je krijgt niet zomaar alles, we geven ze ook wel tweedehands kleding of speelgoed en gaan naar de kringloop. Verjaardagen is bij ons de regel; 1 speelding, daarnaast nuttige dingen voor het seizoen dat er aan komt. 

We hebben het dus allemaal gemerkt; de maatschappij is duurder geworden. En omdat wij de feestdagen vieren met mijn ouders, hebben wij besloten om de kinderen allemaal 1 wat groter cadeau te geven per kind. Dit betekent dat elk kind 2/3 cadeautjes krijgt voor Sinterklaas. 

En voor nu is dat helemaal prima, daarbij hebben ze ook de leeftijd dat het moeilijker wordt om dingen te bedenken die binnen het budget vallen, maar die ook leuk voor de leeftijd is. 

Met kerst doen wij niet aan cadeautjes, dit is eigenlijk vanwege onze geloofsovertuiging. Kerst is “het” cadeau voor ons.  Dit hoeft dus ook niet verder gevierd te worden. We gaan dan naar de kerk en gaan naar familie voor het, gewoon samen zijn en genieten van de tijd die we samen hebben. 

En nu ik dit zo typ, met alles wat er in de wereld speelt.  En we gewoon dichtbij ons zelf moeten proberen te blijven (vind ik). Is dan samen zijn met de feestdagen, of gewoon elk moment niet het aller mooiste cadeau?

Hoe vier jij de feestdagen? 

Liefs Sandra. 

Wil jij ook een keer iets schrijven voor Favoriete Plekje? Stuur me dan een mailtje via info@favoriete-plekje.nl of een DM op Instagram.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!