Moeder zijn en goede voornemens: 5 tips om ze vol te houden!

Hoi lieve mama’s!

Het is weer dat tijd van het jaar waarin we allemaal overweldigd worden door goede voornemens. Of het nu gaat om gezonder eten, meer bewegen of gewoon wat meer me-time, we hebben allemaal wel iets op ons lijstje staan. Als moeders weten we echter maar al te goed dat het niet altijd eenvoudig is om deze voornemens vol te houden te midden van het dagelijkse gezinsleven. Maar hey, we zijn sterke vrouwen, en ik weet zeker dat we dit kunnen! Hier zijn vijf tips om je goede voornemens dit jaar echt vol te houden.

Realistische doelen stellen

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal de neiging om onszelf te overschatten als het gaat om het stellen van doelen. In plaats van te zeggen: “Ik ga elke dag een uur sporten,” kun je beter beginnen met iets haalbaars, zoals drie keer per week een korte wandeling maken. Realistische doelen zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en niet ontmoedigd raakt.

Maak tijd voor jezelf

Als moeder staan we altijd klaar voor anderen, maar we vergeten vaak om tijd voor onszelf te nemen. Plan bewust momenten in je agenda waarin je iets doet wat je gelukkig maakt. Of het nu een goed boek lezen is, een warm bad nemen of een kopje koffie drinken zonder onderbroken te worden – maak me-time een prioriteit. Een gelukkige mama is tenslotte een betere mama.

Betrek het gezin erbij

Als je goede voornemen te maken heeft met gezonder eten of meer bewegen, betrek dan het hele gezin erbij. Maak van gezonde maaltijden een familieaangelegenheid of ga samen een wandeling maken in het park. Op deze manier wordt het niet alleen makkelijker om je doelen vol te houden, maar het versterkt ook de band binnen het gezin.

Vier kleine successen

Onderweg zul je ongetwijfeld kleine overwinningen behalen. Misschien heb je een week lang elke dag wat tijd voor jezelf genomen of ben je een paar keer naar de sportschool geweest. Vier deze kleine successen! Het vieren van je prestaties, hoe klein ook, houdt je gemotiveerd en herinnert je eraan dat je op de goede weg bent.

Flexibiliteit is key

Het leven van een moeder is vaak onvoorspelbaar, en soms loopt niet alles volgens plan. Wees daarom flexibel met je voornemens. Als er een dag is waarop alles in de soep loopt, pak dan de draad gewoon weer op de volgende dag. Laat je niet ontmoedigen door kleine tegenslagen, maar blijf gefocust op je langetermijndoelen.

Heb jij goede voornemens?


Mooi en gezondMooi en gezond

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!