‘Bye Bye’ Muggen!

Ik ben er zo blij mee dat het weer lekker weer is. Zwoele zomeravonden, slapen met je raam open en slapen onder een dun dekbed. Zo fijn! Maar aan al deze voordelen hangt ook een nadeel .. MUGGEN!

Als ik de muggen moet geloven ben ik een onwijs ‘lekkerding’! Op een of andere manier weten ze me altijd te vinden en in de zomer lijkt het vaak alsof ik overal op mijn lichaam wel een muggenbult heb.

En niet alleen die muggenbulten zijn een irritantiepuntje maar dat gezoem .. Oh my god! Daar kan ik echt helemaal gek van worden. Lig je net helemaal lekker in je bed, hoor je opeens een mug rond je hoofd zoemen. Aaaaahhhh!

In het verleden al van alles geprobeerd natuurlijk. Mezelf helemaal ingesmeerd met anti muggenspray, angstvallig mijn hele lichaam onder de dekens houden en zelfs een muggenstekker. Toch was ik de volgende ochtend dan weer een muggenbult rijker.

Wij hebben al een Geurwolkje in onze woonkamer waar we erg blij mee zijn maar ik wilde er ook nog een toevoegen in onze slaapkamer. Dus ik heb de nieuwste variant aangeschaft: De Nimbus 2.0. Ik vind het design prachtig en hij past perfect op mijn nachtkastje.

Dat muggen niet van citronella geuren houden is algemeen bekend maar wist je ook dat je muggen op een gezonde manier kan verjagen met een Geurwolkje en etherische olie?

Muggen houden namelijk niet van etherische olie met name niet van citrus geuren zoals sinaasappel, lemongrass, citroen, morning Daisy, lavendel, eucalyptus of bergamot

Tip van de week

De tip om de muggen van je slaapkamer te verdrijven is super simpel. Doe je Geurwolkje een paar uur voor je gaat slapen aan met een paar druppeltjes van de bovengenoemde geuren, doe de lichten uit, de slaapkamerdeur op een kiertje en voila een mugvrije kamer wanneer je gaat slapen.

Ook ideaal bij de Nimbus 2.0 die ik heb aangeschaft is dat er een 8 uur stand op zit waarbij hij telkens om de 3 minuten wat geur afgeeft. Zo kan je hem gemakkelijk de hele nacht aan laten staan waardoor de muggen ook niet weer terugkomen naar je slaapkamer.

Het werkt bij mij echt en merk dat ik echt minder door muggen gestoken word; ga jij het ook proberen? Ik ben benieuwd hoe het jou bevalt.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!