Mommy You Rock #21 met Marinka

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Marinka haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Wat leuk dat ik een stukje mag schrijven voor Mommy you rock en dat je dit leest.

Ik ben Marinka, bijna 34 jaar en 10 jaar getrouwd met Peter en wij hebben 4 kinderen. Aaron(8), Abel(6), Anna(4) en Noa van 2 jaar. Goed opgelet, de 4e begint niet met een A. Ik gooi het er zelf maar in want dat is de standaard vraag. Why? En jongens, geen idee. Ik vind Noa een fantastische naam hoor, die we voor de zwangerschap al hadden bedacht. Maar iets met hormonen. Ik heb al die maanden gedacht dat Peter wel zou zwichten op het moment dat ik me in het zweet lag te werken, maar nee dus.

Ligt niet aan de naam maar meer dat mijn hoofd het niet echt aan kon. 3 keer een A en dan opeens een N. 

Wij zijn Christen, gaan naar de Kerk en we zetten ons graag in voor de jeugd.

Ik word blij van zingen, spontane uitjes, leuke dingen doen, wijntje drinken, op het terras borrelen en spelletjes doen. Ik hou ontzettend van bakken en dit doe ik ook geregeld en dan helpen de kinderen ook graag mee. Joehoe… 

Wij vinden het heerlijk om als gezin samen te zijn. Peter werkt alle doordeweekse dagen, dus in het weekend willen we zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. En die momenten creëren we ook bewust.

Wij houden dus van spontane dingen, maar dat is met Aaron iets ingewikkelds.

Hij heeft een verstandelijke beperking en daardoor gaat het hier nog wel eens anders dan gepland. Hij heeft tijd en voorbereiding nodig om te weten wat er gaat gebeuren en waar hij aan toe is.

Hij heeft eigenlijk bij iedere stap in het dagelijkse leven hulp en ondersteuning nodig. Dit doen we uiteraard met alle liefde en geduld die we in ons hebben, maar dit vergt ook veel.

1 keer per maand gaat hij naar een gezin waar hij een dagje/nachtje is zodat wij even de volle tijd en aandacht voor de andere kinderen hebben. Zo waardevol en bijzonder. Daar zijn we enorm dankbaar voor!

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Een liefdevolle moeder die de kinderen grenzen, normen en waarden meegeeft. Ik hou van een grapje met de kinderen uit halen. En zo heeft er nog wel eens 1 met zijn neus in de taart gezeten of in een bak yoghurt. Bakje was wel net te klein, oeps bloedneus…

Maar ik ben ook een moeder die zegt met een mond vol m&m’s dat het een laatste stukje paprika was. Sorry jongens.

Een moeder die het heerlijk vindt om met de kinderen gezellig ergens te gaan ontbijten, koffiedrinken, challenges doen, lekker naar buiten te gaan, te koken of te bakken.

Dit was het leuke stukje.

Maar ik voel me ook vaak genoeg een moeder die voor het gevoel te kort schiet. Door mijn burn-out kan ik veel niet wat ik wel graag zou willen. Heb ik momenten nodig om mij terug te trekken en kan ik niet altijd de blije en gezellige mama zijn die ik zou willen.

Ik ben dol op lekker spelen met de kinderen. Het krijspaleis op zich word ik niet heel gelukkig van, maar een wedstrijdje wie het eerst boven is en van de glijbaan naar beneden gaat vind ik wel leuk. Maar dat lukt mij 2 rondjes en dan houdt het op. Ik heb de ziekte van Bechterew(reuma) en dat beperkt mij lichamelijk. Dus ook daarin schiet ik voor mijn gevoel te kort. 

Als Anna vraagt:’’ mama kunnen we vliegtuigje spelen of heb je pijn in je rug?’’ dan bloedt mijn hart. Ik wil niet dat zij zich daar druk om maakt of er mee bezig is.

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

De kleine geluksmomenten. Een spontane kus of knuffel, kinderen die lekker met elkaar aan het spelen zijn, dingen doen met de kids die ik vroeger thuis ook deed. Zien hoe gelukkig ze kunnen zijn met de kleinste dingen en dat zij jou als ouder soms met beide benen op de grond zetten. 

Mijn hart smelt als ik …

2 kleine armpjes om mijn nek krijg met een dikke natte plak kus. Maar ook als ik Peter aan tafel zie spelen met de lego met de kinderen of met roze speldjes in zijn haar zit bij de meisjes kappers.

Favoriete bezigheid van je kindjes?

Speeltuinen en dan zowel binnen als buiten en de skatebaan. Abel speelt graag met auto’s en alles van Paw patrol en Lego. De meisjes zijn dol op knutselen en Aaron doet heel graag spelletjes.

De beste aankoop voor je kindjes?

Dat is voor mij een heel breed iets en ik denk dan aan van alles van babyspullen tot aan speelgoed waar ze nu mee spelen.

Toen het nog baby’s waren(waar blijft die tijd?) had ik niet zonder co-sleeper gekund, ideaal met borstvoeding vond ik. Eruit en er weer inschuiven met half je ogen dicht en weer doorslapen, zo snel mogelijk graag. Maar ik was ook ontzettend blij met de draagzak. Helemaal met de jongste. Die deed ik thuis alvast om en konden we de auto in met z’n allen. Doordat die al om was scheelde dat tijd bij school en hoefde ik niet met een maxi cosi te slepen. 

En eigenlijk alles wat het leven met kinderen makkelijker maakt. Manden en bakken waarin al het speelgoed gesorteerd is. Dat is denk ik voor mij de allerbeste aankoop. Willen ze met de auto’s spelen? Dan komt de mand auto’s naar beneden, maar als ze willen verkleden dan pakken we die mand erbij. 

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindjes?

Vinted it is en ik word er ook helemaal blij van als ik hét pareltje kan vinden voor een kleine prijs. Ik probeer er zoveel mogelijk op te letten om de kleine ondernemers te steunen en dus niet alles online te bestellen.

In Hilversum ben ik dol op de speelgoedwinkels Mevrouw Groen of Speelpakhuis.

Maar voor knutselspullen doe ik graag een rondje Action of Wibra. 

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Die andere moeders doen ook maar wat. Laten we elkaar helpen, ondersteunen en liefhebben, er zijn ons zoveel moeders voor gegaan. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, vraag en accepteer hulp. Als je aan het einde van de dag baalt hoe het is gelopen, je niet happy voelt of je de slechtste moeder ter wereld voelt, maar je zit met elkaar aan tafel of je legt de kleine in bed. Kijk haar of hem aan en dan weet je dat je in ieder geval iets goeds hebt gedaan vandaag!

Lieve Marinka, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!