Dinsdagavond kreeg ik opeens de kriebel om iets te bakken maar alle winkels waren inmiddels dicht. Ik moest het dus doen met de ingrediënten die ik op dat moment in huis had. Grappig hoe er dan toch iets heel lekkers kan ontstaan door zomaar wat ingrediënten samen te voegen.
Wat heb je nodig?
Airfryer
Snijplank
Mesje
Beslagkom
Muffinvormpjes
2 middelgrote bananen
1 theelepel bakpoeder
100 gram havermeel
1 theelepel speculaaskruiden
Aan de slag!
1. Verwarm de Airfyer op 160 graden.
2. Snij 1 banaan in tweeën, bewaar één helft voor de topping. Prak 1,5 banaan.
3. Mix alle droge ingrediënten in een kom en voeg de geprakte banaan toe.
4. Roer het geheel goed door. Zorg dat het meel goed met de geprakte banaan vermengd is.
5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
6. Snij de halve banaan in stukjes en druk de stukjes in het beslag.
7. Plaats de vormpjes 12 minuten in de voorverwarmde Airfryer.
8. Haal na 12 minuten de muffins uit de Airfryer, laat afkoelen en smullen maar.
Wat ook een fijne tip is om ze lekker mee naar school of mee naar je werk te nemen. Zo heb je een heerlijk vullend tussendoortje!
Maken jullie wel eens muffins en gaan jullie deze variant proberen?
Oh wat een fijn recept is dit! Heb ik even mazzel dat ik een Airfryer heb!