Hotspottip: De Oale Ste in Nijverdal


De Oale Ste Nijverdal
Holterweg 116, 7441 DK Nijverdal


Soms kom je plotseling op de meest leuke plekjes. Een tijdje geleden vroeg ik op mijn Instagram of iemand nog leuke tips had voor hotspots in Nijverdal. De leukste tips kwamen voorbij maar bistro de Oale Ste werd niet genoemd. Juist dit maakte me heel nieuwsgierig, haha! Ik stuurde Bert-Jan Hoekjen een e-mail en hij nodigde mij enthousiast uit om een keertje langs te komen.

Zo gezegd, zo gedaan! Op een hele zonnige donderdag, 18 april, stapte René en ik binnen in een prachtige boerderij gelegen aan het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Je voelt de rust op je afkomen wanneer je de toegangsweg op rijdt richting de bistro en bijbehorende camping.

Ja, je leest het goed, een camping! Deze onwijs leuke bistro grenst aan camping De Noetselerberg wat ook onderdeel is van het familiebedrijf. En een familiebedrijf is het echt; de twee broers zijn zelfs geboren in het woonhuis dat nu omgebouwd is tot de bistro. Hun vader is in de jaren ‘60 begonnen met een kleinschalige kampeerboerderij en later in de jaren ‘80 veranderd naar een campingskantine. In 2002 is deze prachtige boerderij veranderd naar de vorm waarin hij nu is, namelijk de bistro. Wisten jullie dat “De Oale Ste” letterlijk vertaald betekent “de oude plek”?

Onder het genot van een heerlijke Latte Macchiato (echt lekkere koffie!) op het terras in de zon vertelde Bert-Jan ons enthousiast over het bedrijf en de mooie groei die ze hebben doorgemaakt.

In het voorjaar en in de zomer zijn ze dagelijks geopend voor iedereen die een hapje wil eten, drinken, gezellig wil borrelen in de zon of gewoon even uit wil rusten met een lekkere koffie op het terras. Het terras ligt op het westen waardoor je tot laat in de avond heerlijk de zon hebt. Wat ik onwijs leuk vond om te zien is dat echt aan alles is gedacht. Op de achterkant van de menukaart staan wat “extras” wat het verblijf extra aangenaam kan maken. Ze schrijven bijvoorbeeld (achterkant menukaart zonnebrand). Hoe geniaal is dat, haha! Tot in de puntjes verzorgd!

Bert-Jan vertelde ons ook enthousiast over de camping waar ze momenteel inspelen op de doelgroep die wel graag naar de camping gaat maar geen eigen caravan heeft. Ze hebben onder andere trekkershutten, woodlodges, safarilodges, mobile homes en een jachthuis.

Bij het zien van de woodlodges en de safarilodges was ik meteen verkocht. Dit zag er zo leuk uit! De woodlodge is een klein huisje met twee stapelbedden, een klein keukentje en een tafel. Niet groot maar met lekker weer leef je toch vooral buiten. Het zag er zo knus uit, dat ik er eigenlijk meteen een keer wilde gaan slapen. De safarilodges zijn een stuk groter en hebben ook eigen slaapkamers.

Tijdens ons rondje over de camping zagen we dat kinderen zich in ieder geval niet hoeven te vervelen. We kwamen vele speeltuintjes tegen, een trampoline, voetbalkooi en er is een zwembad zowel overdekt als buiten.

Mocht je dus op zoek zijn naar een fijne plek voor een overnachting, een heerlijke lunch of gewoon een goede kop koffie op het terras in de zon? Ik zou je zeker aanraden om een keer langs De Oale Ste te gaan!2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Beauty By Bibi schreef:

    Heel leuk artikel! Mooie hotspot en prachtige foto’s heb je genomen.

    1. AnneWijdeven schreef:

      Wat lief om te horen! Het is ook echt een hele leuke plek om een keer een drankje te doen!

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!