Recept: Kruidenboter met zeezout

Vandaag wil ik graag een eenvoudig recept met jullie delen waarmee je op iedere bbq de show steelt, haha! Tromgeroffel.. mijn favoriete zelfgemaakte kruidenboter met een vleugje zeezout. Deze heerlijke boter is zo veelzijdig en perfect om te smeren op versgebakken brood, te serveren bij gegrild vlees of groenten, of als smaakvolle toevoeging aan je favoriete pasta.

Ingrediënten:
200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
1 eetlepel verse bieslook (fijngehakt)
1 theelepel citroensap
1/2 theelepel zeezout (grof gemalen)
Een snufje zwarte peper (gemalen)

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, zodat deze makkelijk te mengen is. Doe de boter in een kom en voeg de fijngehakte knoflook, peterselie en bieslook toe.

Voeg het citroensap, zeezout en zwarte peper toe aan de kom. Gebruik een vork of een lepel om alle ingrediënten goed door elkaar te mengen, zodat de smaken goed vermengd zijn.

Proef de kruidenboter en voeg indien nodig extra zout, peper of kruiden toe naar smaak.

Zodra de kruidenboter goed gemengd is en de smaken naar wens zijn, kun je ervoor kiezen om het mengsel in een mooie kom te scheppen of het in een rolletje te rollen met behulp van vershoudfolie.

Als je de kruidenboter in een kom serveert, kun je het direct serveren. Als je het in een rolletje hebt gemaakt, laat het dan minstens een uur opstijven in de koelkast voordat je het in plakjes snijdt.

Geniet ervan!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!