AU! Tips tegen schurende benen

Met het prachtige weer halen we weer vol enthousiasme onze jurken en rokken uit de kast, om vervolgens aan het einde van de dag geconfronteerd te worden met die vervelende schuurplekken tussen onze benen. Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat het een ongemak is dat we graag zouden vermijden. Het kan de zomerse dagen behoorlijk verpesten.

In deze blogpost deel ik een paar handige tips om deze schuurplekken te verhelpen. Een geweldige tip die ik een paar jaar geleden tegenkwam, is het gebruik van een deo-roller. Kies het liefst een deo-roller die anti-transpirant is. Breng dit aan op de plekken waar je benen tegen elkaar schuren, zodat er een beschermende laag ontstaat die de schuurplekken helpt te verminderen.

Een andere optie die goed werkt, is het gebruik van kokosolie of vaseline. Deze vettige oliën kunnen ook helpen om wrijving te verminderen. Houd er wel rekening mee dat ze plakkerig kunnen aanvoelen, vooral bij warm weer. Je moet dus afwegen of je de voorkeur geeft aan het voorkomen van schuurplekken of het mogelijk wat zweterige gevoel.

En laten we de klassieker niet vergeten: fietsbroekjes. Deze comfortabele oplossing voorkomt dat de huid tegen elkaar schuurt, waardoor je geen last krijgt van die vervelende rode plekken. Bovendien bieden ze extra bescherming als je jurkje wat aan de korte kant is of als de wind speels met je rokje wil spelen. Een praktische oplossing die meerdere problemen tegelijk oplost.

Met deze tips kun je die hinderlijke schuurplekken tussen je benen aanpakken en volop genieten van de zomerse dagen. Laten we elkaar steunen en onze ervaringen delen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Blijf stralen in je favoriete jurken en rokken!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!