Recept: Easy peasy carrot-cake

De paasdagen zijn weer achter de rug maar ik wil nog wel een heerlijk recept met jullie delen van de worteltaart die ik dit weekend aan mijn familie voorschotelde. Hij werd erg enthousiast ontvangen en we hebben er heerlijk van gesmikkeld. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder..

Heb je nog nooit eerder carrot-cake, ofwel worteltaart geproefd? Het smaakt, gek genoeg, helemaal niet naar wortel. Maar waarom zit het er dan in zou je denken? Het geeft de taart een super lekkere en smeuïge smaakt. En ondanks dat er wel wat suiker in deze taart zit, is hij niet overheersend zoet. Echt een ideaal taartje voor de genieter van hartige lekkernijen. Love it!

Wat heb je nodig (voor 9 tot 12 personen):
– Bakvorm
– Handmixer
– Oven

Voor de carrot-cake:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram geraspte wortel (plus een beetje ter decoratie)
– 150 gram boter op kamertemperatuur
– 140 gram bruine basterd suiker
– 2 middelgrote eieren

Voor de cream cheese frosting:
– 200 gram roomkaas of monchou
– 50 gram roomboter op kamertemperatuur
– Sap van een halve citroen
– 60 gram poedersuiker

Let’s go:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in en zet even apart.

Mix de boter, de eieren en suiker met de handmixer in ongeveer 4 minuten tot een redelijk glad mengsel.

Zeef het zelfrijzend bakmeel door een zeef en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix dit in ongeveer 3 minuten tot een redelijk glad mengsel. Roer hier nu de geraspte wortel met een vorm of spatel doorheen en doe alles in de bakvorm.

Zet de carrot-cake in de oven voor 45 minuten. Check of de carrot-cake na het bakken gaar is met een sateprikker. Komt deze er schoon uit? Dan is je carrot-cake gaar. Zitten er nog kruimels aan de prikker, zet je carrot-cake dan nog eventjes terug voor 5 minuten.

Laat je carrot-cake helemaal afkoelen (op een rooster) voordat je begint met de topping. Voor de frosting klop je de boter zacht en zorg je dat hij bijna wit van kleur wordt. Meng de roomkaas of monchou met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter. Bestrijk de afgekoelde worteltaart met de frosting en top hem af met wat geraspte wortel. Voilà!

En? Duik jij binnenkort de keuken in om deze carrot-cake te maken?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!