Nooit meer hangende tulpen!

Laatst deelde ik een foto in mijn story van mijn bos tulpen. Ik kreeg meteen meerdere reacties op mijn foto dat ik veeeeeeeel te veel water bij mijn tulpen zou hebben gedaan en dat dit helemaal niet goed zou zijn.. Maar wat dan wel? Ik ging op onderzoek uit ….

Tjop!

De allereerste stap dat je moet doen als je een bosje tulpen koopt of krijgt, is ze goed schuin afsnijden. Vul een hoge vaas met 1 a 2 centimater water en houd in je achterhoofd ‘beter te weinig water dan te veel!’. Haal de bladeren weg die onder water komen te gaan en zet ze in de vaas. Let elke dag even op dat je tulpen niet opeens droog komen te staan.

Stop met groeien!

Zodra de tulp ook maar een beetje water tot hun beschikking hebben, blijven ze groeien en dit zorgt er uiteindelijk voor dat ze dus gaan hangen. Maar hoe zorg je er nu voor dat ze stoppen met groeien. Mega simpel (en had ik dit maar veeeeeeel eerder geweten..)

Net onder de bloem, aan de bovenkant van de stengel, prik je een klein gaatje in de steel en hierdoor stoppen ze met groeien. Is het echt zo simpel? Ja, echt is echt zo simpel!

Pak de juiste vaas en de juiste plek.

Een ander probleem waardoor tulpen snel kunnen gaan hangen is wanneer je ze in een te lage/kleine vaas zet. De vaas moet hoog genoeg zijn zodat de tulpen niet meteen over de rand gaan hangen. 

Verder is het ook erg belangrijk dat je de vaas op een goede plek in huis zet. Een donker hoekje vinden ze niet fijn maar ook van vol in het zonlicht worden je tulpen niet happy. 

Met deze tips moet het lukken om extra lang te genieten van de fijne kleuren in je huis. Tijd voor tulpen!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!