Mommy You Rock #14 met Sarah

Yay, ‘Mommy you rock!’! Een rubriek met hierin een moeder aan het woord. Ze delen een stukje over hun moederschap aan de hand van een aantal vragen. Vandaag deelt Sarah van de blog en Youtube-kanaal De Groentjes haar verhaal.

Vertel .. Wie ben je? En wie mag jou mama noemen? 

Hoi allemaal, wij zijn de familie Groen. We staan meer bekend onder de naam “De Groentjes”. Wie weet ken je ons wel. Ik ben Sarah Groen (35) en woon samen met mijn man Matthijs (36) en onze dochter Mirthe (10) in Almere. 

Wij vinden ons een heel gewoon en normaal gezin. Inmiddels geleerd dat de maatschappij ons (helaas) anders ziet. Mirthe is namelijk meervoudig beperkt. Zij heeft een zeer zeldzame genetische afwijking waardoor zij onder andere doofblind en rolstoelgebonden is. Daarnaast heeft ze ook epilepsie en krijgt zij voeding via een sonde. Wij bloggen en vloggen over het leven van en met een gehandicapt kind. Zoals ik zei, wij worden door de maatschappij als “bijzonder” en “anders” gezien.

Ik ben werkzaam in het onderwijs (eerst als leerkracht en nu als leraarsondersteuner) en samen met een vriendin run ik een super leuk bedrijf

Hoe zou jij jezelf als moeder beschrijven? 

Wellicht lekker cliché, maar ik zie mijzelf als een hardwerkende, liefdevolle en zorgzame moeder. Een ouder die doorzet en vecht voor de rechten en gelijke behandeling van haar kind. Ik ben een moeder die kijkt naar mogelijkheden in plaats van de moeilijkheden. Maar dit is alle “mooie” kanten. Tuurlijk heb ik mijn valkuilen. Ik ben een moeder die zichzelf nog wel eens kan vergeten. Het verzorgen van Mirthe kost veel tijd waardoor het zorgen voor mijzelf wel eens er in schiet.

Wat vind jij het leukste aan het moederschap?

Poeh, dat is best een lastige vraag eigenlijk. Daar heb ik echt over na moeten denken. Het leukste aan moeder zijn vind ik dat ik mijn liefde doorgeef aan mijn kind. Dat ik zorg mag dragen voor mijn kind. In de hoop zo ook een voorbeeld ben voor andere ouders. Dat de wereld mooier en inclusieve maakt.

Mijn hart smelt als ik …

mijn kind zie lachen. Waarschijnlijk een super standaard antwoord van veel ouders.
Maar ik zal even extra uitleg bij geven. Het is voor veel kinderen (en volwassenen) niet vanzelfsprekend om puur te lachen. Want als iemand aan een kind vraag hoe het gaat kan een lach de werkelijkheid verbloemen. Mirthe kan dat niet. Zij kent die gelaagdheid in emoties niet. Het is of lachen of huilen. Haar aanstekelijke lach doet iedereen goed. 

Waar ik ook van smelt zijn kleine stapjes die Mirthe laat zien. Bijvoorbeeld het spelen met de robotkat en alert reageren op anderen.

Favoriete bezigheid van je kindje?

Mirthe wil het liefst de hele dag aandacht, nabijheid voelen. Samen in de (bed)box knuffelen en snoezelen is een van haar favoriete bezigheden. Daarnaast is Mirthe gek op muziek. Ik hoor je denken: hoe kan een kind die doof en blind is genieten van muziek? Nou heel simpel. Muziek kan je voelen. Pak maar eens een ballon, blaas hem op, zet muziek aan voel aan de ballon. Voel je hem trillen?

De beste aankoop voor je kindje?

De beste aankoop. Ik denk dat dat de COSMO-knoppen zijn. Dit zijn speciale knoppen om actie reactie uit te lokken. Het zijn licht gevende knoppen die in connectie staan met een app. In de app zijn verschillende spelletjes. Er is 1 favoriet spel. Zodra Mirthe de knop indrukt speelt er (zelfgekozen) muziek. Haalt ze haar hand van de knop dan stopt de muziek. Haar favoriete liedje is Soldier On van Direct.

Waar shop jij de leukste stuff voor je kindje?

Dat is natuurlijk bij MiKi4all!!! Meteen even reclame voor mijn bedrijf:) Bij MiKi4all ben je aan het goede adres als je voor jong en oud met en zonder beperkingen. De (kwijl)sjaal, scrunchies, haarbanden en dolsjaals worden handgemaakt. En alle opdrukken op onze kleding zijn door onszelf ontworpen! Genoeg over mijzelf.

Nog wat van mijn favoriete winkels zijn: Glitz4Kids (leuke gepersonaliseerde producten), Samlesake4kids (merkkleding voor lagere prijs), JOF (handgemaakt rompers en onderleggers), Pien en Polle met leuke aangepaste kleding. En vooral ook Lobbes en Nenko voor kleine (leuke) (snoezel)speelgoed.

Mijn tip voor andere Mommy’s:

Hoe zwaar en heftig het leven kan zijn, positief zijn is een keuze. Kleur het leven met mogelijkheden niet moeilijkheden. Neemt niet weg dat je boos, en verdrietig mag zijn. Kijk en geniet van de kleine dingen in het leven

Lieve Sarah, dankjewel voor het delen van jouw verhaal over moederschap and remember … MOMMY YOU ROCK!


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!