5x leuke activiteiten met je kindje in de regen

‘Maaaaam’ ik wil naar buiten! ‘Maar lieffie, het regent …’

Waarom zou dit eigenlijk een belemmering voor het buitenspelen zijn. Kinderen zien het juist als een avontuur om buiten te spelen terwijl het regent en dat ze vies kunnen worden zien zij niet als een probleem. Misschien moeten wij hier ook maar iets minder krampachtig over doen, bijna iedereen heeft tegenwoordig een wasmachine en een douche, dus eigenlijk is er geen probleem. Hup, laarsjes aan en gaan!

Samen stampen in de plassen

Waar ligt eigenlijk het omslagpunt? Kinderen hebben lang niet zo’n hekel aan regels als een volwassene. Ik vind het zo heerlijk om een kindje helemaal blij te zien worden van een plas. Eerst voorzichtig in de plas en het wordt steeds wilder. Springen, stampen en plezier maken!

‘Zullen we ‘regenbeestjes’ zoeken?’

Wist je dat bij regenweer de wormen omhoog komen, dus laat de kinderen wormen zoeken. Ook is de kans groot dat je veel meer slakken en kikkers ziet. Laat ze tellen hoeveel diertjes ze gezien hebben en welke dieren ze gezien hebben? Met een speciale dierenapp zie je welke diertjes je zoal kunt vinden en welke eigenschappen deze dieren zoal hebben. Het is dus ook nog eens leerzaam.

Moddergevecht!

Ik denk dat alle kinderen blij worden van modder. Jip vindt modder nu ook al zo interessant. Laat je kinderen eens helemaal los gaan in de modder en een moddergevecht aangaan. Stiekem ook best leuk om mee te doen!

We gaan tenten bouwen!

Een plastic zeil en wat takken. Meer is er niet nodig om in de fantasie van kinderen een hele mooie tent te maken en hoe tof is het als deze ook nog eens waterdicht is. Doordat de grond een beetje nat is kan je gemakkelijk takken in de grond steken waar je het plastic zeil op kunt leggen. Gegarandeerd uuuuuuren speelplezier.

Bootje varen.

Als kind vond ik dit geweldig! Een bootje maken van bijvoorbeeld een oud boterkuipje, deze mooi versieren en dan samen naar de waterplas om deze echt te laten varen. Zo leuk!

Ga jij naar buiten terwijl het regent? Of heb ik je anders met deze leuke dingen geïnspireerd om dit toch te doen?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!