Hoe verkoop ik kleding op Vinted?

“Jij verkoopt toch heel veel op Vinted? Ik snap er helemaal niets van”. Eigenlijk is het super makkelijk en in deze blogpost leg ik het je stap voor stap uit. Dus zoek je kleding uit, telefoon bij de hand en let’s go!

Wat is Vinted?

Vinted is een internationale marktplaats voor tweedehands artikelen en heeft ondertussen 45 miljoen leden, duizenden merken en stijlvolle tweedehands items.

Ik kan mezelf er uuuuuuren in verliezen en heb ook al flink wat toppers kunnen scoren. Naast dat ik al flink wat heb gekocht, heb ik zelf nog veel meer verkocht! Ik vind het zo tof om mijn kleding te mogen verkopen aan iemand uit Frankrijk of zelf een zomers jurkje over te kopen van iemand uit Spanje!

App downloaden en ‘n account aanmaken

De eerste stap is natuurlijk de Vinted-app downloaden en een account aanmaken. Je kan inloggen met je Facebook, je Google of je Apple-account maar je kan ook met een e-mailadres een account aanmaken. Je volgt hier gewoon alle stappen en voilà .. je Vinted-account is aangemaakt.

Kleding uitzoeken

Eens per half jaar wissel ik m’n kledingkast. In het voorjaar gaat de winterkleding naar zolder en de zomerkleding in de kast en in het najaar precies andersom. Voordat ik m’n kleding in de kast leg, ga ik alle kledingstukken langs. Maakt het me nog blij? Ga ik het dragen? Past het nog? Ik maak een ja-stapel, een twijfel-stapel en een nee-stapel. Bij mij is m’n twijfel-stapel vaak het grootst.

De ja-stapel vouw ik netjes op en leg ik in m’n kast. Dan ga ik door naar de misschien-stapel en elk kledingstuk pas ik stuk voor stuk aan. Maakt het me meteen blij? Dan mag het netjes opgevouwen mijn kast in. Denk ik “mwa mwa” dan maak ik meteen een foto van mezelf (ik heb het kledingstuk dan toch al aan). Zo ga ik de hele misschien en nee-stapel langs. Doordat je van alle kleding meteen een foto maakt heb je het grootste “werk” er eigenlijk al op zitten!

Kleding uploaden en online zetten

In de Vinted-app zie je in het midden onderaan een +je met hieronder het woordje verkopen. In het volgende scherm kan je de advertentie aanmaken.

Ik start met het uploaden van de foto’s (die ik dus al heb gemaakt tijdens het passen), daarna ga ik gewoon ’t rijtje af.

Tip: Vul bij titel steekwoorden in waarop mensen vaak zoeken. Als je bijvoorbeeld een geel bloesje met tijgers verkoopt die je gekocht heb bij H&M, gebruik dan als steekwoorden: Blouse, H&M, tijger, geel. Ik vul zelf de maat ook altijd in bij de titel.

Nog een tip: Vergeet ook niet de kleur in te vullen. Ik merk zelf dat ik heel vaak zoek op kleur en als ik het doe dan zullen meer mensen dit doen.

Hoe bepaal ik een goede prijs?

Ik bedenk vaak ‘wat zou ik er zelf voor willen geven?’ Dit gebruik ik dan als prijsindicatie. Je kunt ook onderstaande tabel aanhouden als richtlijn.

Staat van het artikelVoorgestelde prijs
Nieuw, met en zonder kaartjes80% tot 60% van de verkoopprijs
Heel goed60% tot 40% van de verkoopprijs
Goed en redelijk40% tot 20% van de verkoopprijs

Verkopen maar!

Wat ik echt heel ideaal vind aan Vinted is dat je zodra je een artikel hebt verkocht, je meteen een verzendlabel kan downloaden. Je hoeft deze niet zelf aan te maken waardoor er ook niets fout kan gaan in het typen van het adres, etc. Minder ideaal is dat de koper mag kiezen met welke maatschappij hij of zij haar pakketje verzonden wil hebben. Het kan dus zijn dat je een stukje moet rijden om het dichtstbijzijnde pakketpunt te bereiken.

Easy peasy toch …

Favoriete Plekje op Vinted

Ben je nou benieuwd naar wat ik zelf allemaal op Vinted heb staan? Klik hier om meteen naar mijn online kledingkast te gaan en veel shopplezier!

Hebben jullie al eens een aankoop gedaan op Vinted?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!