Gastblog: Herfstvakantie in Zeeland!

Anke is getrouwd met Mano, mama van Lars, Mats en Femm. Haar passie is om kinderen te horen en zien zodat ze gaan sprankelen. Vanuit haar werk als coach en juf kan ze een stuk meelopen op hun pad en ze daarin begeleiden. Meer van Anke? Ze is te volgen op Instagram!

Wat is de tijd voorbij gevlogen. Voor mijn gevoel is het schooljaar pas gestart en ineens staat de herfstvakantie al voor de deur. Een heerlijke tijd van het jaar vind ik. Het jaargetijde van zon, regen, wind, verkleuren van de bladeren, lekker al vroeger donker. Heerlijk!

Dit jaar hebben we voor de herfstvakantie een huis je geboekt in Zeeland. We hebben dit huisje hier geboekt. Een prachtig vrijstaand huisje midden in de natuur. De zee, Banjaard strand, ligt een paar minuutjes rijden hier vandaan. 

Aan zee kun je heerlijk wandelen en heb je een mooi uitzicht over de zee en heb je een mooi zicht op de Deltawerken en Neeltje Jans.  Deze zijn absoluut een bezichtiging waard.

Na een heerlijke strand wandeling kun je terecht bij Strandpaviljoen de Banjaard om iets lekkers te drinken. Let op: het is betaald parkeren bij het strand. Er wordt veel gecontroleerd. 

De eerste dag zijn we naar Veere geweest. De stad Veere is een prachtige historische stad vol met bezienswaardigheden, winkels en natuur. Je vindt er een nostalgisch snoepwinkeltje, een winkel met echte wol producten, een winkeltje met snuisterijen. Mijn favoriete winkeltje is “Saartje”. Een winkel met allemaal kookspullen en heerlijke thee & kruiden. Voor de kleintjes is er houten speelgoed te vinden. 

En natuurlijk restaurantjes. We hebben daar heerlijk koffie gedronken met een echte Zeeuwse bolus erbij. Deze moet je gewoon een geproefd hebben. 

De volgende dag hebben we Domburg en Zoutelande aangedaan. Domburg is een leuk dorpje en een geliefde kustplaats. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als je in de buurt bent.

Wie kent het nummer van Bløf niet…”Zoutelande”. Wij hebben in Zoutelande heerlijk aan het strand gewandeld. Onze hond mocht daar lekker loslopen en onze dochter heeft daar heerlijk met haar blote voeten in de zee gestaan. Het zonnetje scheen en wij hebben lekker op het strand gezeten en genoten van de rustgevende zee en de zon. Daarna de dag lekker even afgesloten met een drankje op het terras.

Op vakantie kook ik graag en het liefst lekker en gezond. Als ik thuis ben winkel ik graag bij de boer. Hier zijn we ook op zoek gegaan naar boerderijwinkels. De eerste boerderij die we aandeden was Zuivelhoeve Aagtekerke. Hier hebben we lekkere eitjes gekocht en een Zeeuwse biologische limonade siroop van magnolia, jeneverbes en gember. Deze is heerlijk in combinatie met een beetje bubbeltjes water. Daar hebben we ook een heerlijk biefstukje en hamburgers gekocht. En ik kan je zeggen: ‘ze waren heerlijk.’ Bij deze boerderij kon je ook koetjes kijken, even spelen in de speeltuin en er is een mogelijkheid tot kamperen. 

De volgende die we hebben bezocht is Boerderijwinkel Mariekerke. Bij deze winkel hebben we schapenkaas en yoghurt gekocht. Mijn man had zich wat verdiept in hoe gezond schapenkaas en yoghurt is. Hij wilde dit graag proberen. Bij deze boerderij verkopen ze ook lekker vlees. 

Ook zagen we daar het merk “De Noordkroon” Dit merk maakt biologische verzorgingsproducten op basis van wolvet. We hebben wat lippenbalsem, handcrème en voeten crème gekocht om uit te proberen. 

Bij de Zoete Kers hebben we lekkere groente gehaald. Ze verkopen daar ook mooi sierfruit. 

We hebben heerlijk gegeten van alle lekkernijen die we hebben gekocht. Neem ook eens een kijkje bij een boerderij als je in Zeeland bent. 

Helaas was ik een paar dagen niet helemaal fit en heb ik mezelf een goede massage cadeau gedaan. Lianne de Waard van Recover heeft me fantastisch behandeld en ervoor gezorgd dat ik nog een paar heerlijke dagen in Zeeland kon genieten. 

Terwijl ik genoot van de massage hebben mijn man en onze dochter zich een heerlijke middag vermaakt in het zwembad van Roompot Beach Resort. 

We hebben genoten van een heerlijke vakantie en we hebben alle drie en de hond gemerkt dat we de zee en strand fantastisch vinden en er heel fijn kunnen genieten en ontspannen. We komen zeker nog een keer terug!

Wil jij ook een keer iets schrijven voor Favoriete Plekje? Stuur me dan een mailtje via info@favoriete-plekje.nl of een DM op Instagram.


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!