Gastblog: Annemarie van Lots of Freckles

Hi! Ik ben Annemarie, getrouwd en moeder van 3 leuke jongens: Hugo, Adam en Zeger. Sinds 2022 run ik officieel mijn eigen bedrijf Lots of Freckles een webshop vol met toffe, unieke handgemaakte kinderkameraccessoires.

Ik creëer graag mooie dingen en ben het liefst met mijn handen bezig, dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Daarbij ben ik echt een beetje verslaafd aan kleur. Van kleurige uitspattingen krijg ik echt energie. Misschien dat dat nog wel een beetje versterkt werd door alle beige interieurs van tegenwoordig; soms zwem ik graag een beetje tegen de stroom in. 

Voor de jongens heb ik er bewust voor gekozen om ‘thuis te blijven’. Als kind vond ik het ook altijd fijn om gewoon thuis te komen uit school, samen met m’n moeder aan tafel thee te kunnen drinken en mijn verhaal kwijt te kunnen. Maar laten we eerlijk zijn, de hele dag alleen maar met de kinderen bezig zijn kost soms ook gewoon veel energie. Dus ging ik na de geboorte van onze jongste zoon op zoek naar een betere balans en ben zo voor mezelf begonnen.

Daar ontstond Lots of Freckles, kleine ‘pops of color’ om je huis, of de kinderkamer mee op te leuken. ‘Freckles’ is een bijnaam die mijn man vaak voor mij gebruikt (vanwege de sproeten uiteraard). Lots of Freckles staat dus voor ‘veel (creaties) van mij’. Maar ook hoop ik met mijn producten veel leuke ‘sproetjes’ toe te voegen aan je interieur. Kleine dingetjes die het geheel nét even afmaken. Zoals sproeten op een gezicht.

In de webshop vind je de meest uiteenlopende, kleurrijke items voor op de kinderkamer. Hoewel je een heel aantal van deze items ook heel goed op een andere plek in huis kunt hangen. Hierbij kun je denken aan decoratieve slingers met verschillende kleuren, (baby)mobiles voor boven de wieg of het ledikantje , ronde wandhangers (mijn persoonlijke favorieten zijn het citroentje en de madelief), stoere vaandels en zachte vogeltjes & tulpen voor aan de muur. Deze maak ik allemaal zelf, grotendeels achter de naaimachine. Alles word gemaakt van 100% wolvilt, wat echt een heel erg fijn materiaal is om mee te werken. Het is ontzettend veelzijdig; je kunt er praktisch alles mee maken, is in heel veel kleuren te krijgen en daarbij ook nog eens een heel mooi duurzaam materiaal. 

Er zijn een aantal producten die je écht persoonlijk kunt laten maken. Zoals de tassenhangers; je eigen letter om je eigen tas uniek en herkenbaar te maken, waarbij je dan ook nog zélf je 2 favoriete kleuren kiest. Datzelfde geldt voor de letterhangers; je eigen letter maar dan voor aan de muur. Verder zijn ook de vaandels heel goed te personaliseren, zoals de ‘Year in a life’-vaandels. Stoere, een beetje Amerikaanse, vaandels met het geboortejaar van je kindje erop. Hier kies je ook weer je favoriete kleur. Matcht ‘ie altijd lekker met je interieur. De andere vaandels zijn heel vaak ook aan te passen naar wens. Zo staan er een aantal vaandels met tekst in de webshop, zoals Smile, Ohlala, Play en Rebel. Stuk voor stuk te krijgen in een grote variatie aan kleuren; je kiest zelf de kleur van het vaandel en de kleur van de tekst. Een vaandel met een andere tekst of naam is over het algemeen ook geen probleem. Op verzoek is er eigenlijk heel veel mogelijk. Sommige verzoekjes geven dan ook weer inspiratie voor nieuwe producten in de webshop. Zo blijft mijn bedrijf ook groeien.

Ik heb vaak genoeg momenten gehad dat ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Moet ik hier mee doorgaan? Hoe ga ik hier ooit een écht bedrijf uit krijgen? Levert dit wel genoeg op?  Maar als ik nu terugkijk naar toen ik net begon, welke stappen ik allemaal al gezet heb dan zie ik hoeveel ik al gegroeid ben, als bedrijf en als persoon, en dan ben ik toch eigenlijk best wel trots op wat ik neergezet heb. En dan ben ik blij dat ik ooit die eerste stap gezet heb. Je hebt er tenslotte maar eentje nodig om vooruit te komen.

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!