Boekentip: De schippers van de Kameleon jubileumuitgave

Ik heb de film de schippers van de Kameleon zo vaak gezien. Stiekem was ik verliefd op de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer (hihi). Dit jaar vieren ‘de schippers’ hun 75-jarig jubileum met een speciale uitgave van De schippers van de Kameleon!

De klassieker, geschreven door Hotze de Roos, ligt al generaties lang bij kinderen én volwassenen op hun nachtkastje. Wie herinnert zich de ondeugende tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer niet? Deze ondeugende jongens, zonen van de dorpssmid, dromen ervan om een eigen boot te hebben. En dankzij een combinatie van vastberadenheid en een beetje geluk, veranderen ze een oude, versleten boot in hun trotste bezit. Vanaf dat moment begint hun leven vol avonturen op het grote meer van het dorpje Lenten.

Het boek is vanaf 6 juli 2024 overal verkrijgbaar en biedt zowel oude fans als nieuwe lezers de kans om deze tijdloze verhalen te (her)ontdekken. Met meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren en 59 boeken, blijft de Kameleon-serie een onmisbaar deel van vele boekenkasten.

Dus, of je nou al jaren fan bent van de Kameleon of de avonturen van Hielke en Sietse voor het eerst gaat ontdekken, deze jubileumuitgave moet je gewoon lezen deze zomer. Zoek een fijn plekje in de schaduw en laat je meevoeren naar het gezellige Lenten *stopt hem alvast in de vakantiekoffer*.


Mooi en gezondMooi en gezond

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!