3x leuke spelletjes voor mee op vakantie

Onlangs kreeg ik verschillende nieuwe spelletjes thuisgestuurd. Degene die mij volgen en kennen weten dat ik DOL ben op spelletjes. Ik vind het zo gezellig om met vrienden en familie spelletjes te spelen want het voelt altijd zo knus. Ik ben mega fanatiek en kan intens gelukkig worden als ik win, haha. Herkennen jullie dit ook bij jezelf?

Ook op vakantie vind ik het heerlijk om spelletjes te spelen. Een mindere dag qua weer? Tover een spelletje uit de kast. Even geen zin meer om te zwemmen bij het stand of het zwembad? Yay, tijd voor een spelletje. Zo heb je ook op vakantie heel veel momenten waarop een spelletje goed van pas komt.

Perudo Beach – Dobbelspel

Perudo Beach is een variant van het bekende Perudo spel, maar dan met een zomerse twist. Perudo is een klassiek Zuid-Amerikaans dobbelspel, waarbij je goed moet bluffen en gokken om het spel te winnen. Schud de dobbelstenen in de beker, draai hem om op tafel, gluur naar je score en tel hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal op tafel liggen. Kun jij het andere spelers wijsmaken? En kun jij naast goed bluffen ook goed gokken? Dan is dit zeker een spel voor jou!

Deze Beach versie is volledig waterproof en voorzien van een handig strandtasje, dus ideaal om mee te nemen naar het strand of het zwembad. 

Informatie

• Voor 2 tot 6 spelers
• Vanaf 8 jaar 

Onze ervaring

Wat een leuk en dynamisch spel. Het spel duurt niet lang, wat ervoor zorgt dat je het meerdere keren achter elkaar kan spelen. Het bluffen maakt het voor mij nog interessanter want spreekt René nu juist wel of niet de waarheid..

We gaan dit jaar waarschijnlijk niet op vakantie maar in volgende vakanties gaat dit spelletjes zeker mee in onze bagage.


Double Waterproof – Kaartspel

Dobble is een observatie – en snelheidsspel waarbij alle spelers gelijktijdig spelen. Er zijn 30 kaarten waarop steeds 8 symbolen afgebeeld staan. Je kunt vijf spelvariaties spelen met Dobble. Welke spelversie je ook speelt, je moet steeds proberen om als eerste het identieke symbool tussen twee kaarten te vinden en te benoemen. Vervolgens mag je een kaart nemen, een kaart plaatsen of een kaart afleggen volgens de regels van de verschillende mini-spelletjes die je kan spelen. Zie jij als eerste het identieke symbool? 

Informatie

• Voor 2 tot 8 spelers
• Vanaf 8 jaar tot 99 jaar

Onze ervaring

Dit is echt zo’n spelletje wat je keer op keer kunt blijven spelen. Wij hebben twee verschillende varianten geprobeerd en beide riepen ze het nodige fanatisme op, hahaha! Naast Perudo gaat deze ook zeker mee in onze koffer.


HINT – Bordspel

Tijdens het partyspel HINT laat je jouw teamgenoten begrippen raden door middel van praten, tekenen, uitbeelden of neuriën. Speel HINT om een hint te krijgen, een hint te geven en als je echt goed bent, een hint te stelen… Maar kijk uit voor de verboden begrippen! Uitdagend veel speelplezier met maar liefst 450 kaarten!

Informatie

• Voor 2 tot 4 spelers
• Vanaf 15 jaar 
• Speelduur ongeveer 45 minuten

Onze ervaring

Dit spel is niet handig voor op het stand of bij het zwembad maar wel echt heel erg leuk om met meerdere mensen ’s avonds gezellig te spelen. Wijntje erbij, borrelplankje op tafel en gegarandeerd echt heel veel lachen, haha!

Het is voor mijn gevoel een mix tussen 30 seconds en Party en Co. Wat mij betreft zeker een toffe aanwinst in je spelletjeskast.


Deze blogpost bevat affiliatie-linkjes. Als je iets koopt via één van deze links, krijg ik daar een klein percentage over. Dit kost jou niets extra maar helpt mij wel om mijn website in de lucht te houden. Thanks leukies!

One Comment Voeg uw reactie toe

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!