Zes tekenen waarop je kat laat zien dat hij echt van je houdt!

Ollie is nu 1,5 jaar bij ons en hij is ondertussen echt onderdeel geworden in ‘ons gezin’ dat ik hem niet meer weg zou kunnen denken. Vaak denk ik ‘aaahhh, wat ben je toch een schatje’ maar soms kan ik hem ook echt ‘achter het behang plakken’, grrrr!

Hoewel het soms dus echt lijkt van niet, houdt je kat echt wel van je. Jij bent immers degene die hem eten en liefde geeft. Genoeg reden om van je te houden toch?


Ik vind je lief!

Mocht je nou toch nog twijfelen .. hieronder een lijstje met tekenen dat hij echt wel gek op je is.

Je kat verlaat de kamer niet zodra jij binnenkomt

Ligt je kat lekker te chillen in zijn mandje (of wellicht op iets wat jij niet hebt bedoeld als mandje) en hij blijft liggen wanneer jij de kamer binnenkomt dan is dat een teken dan hij zich op zijn gemak voelt bij je.

In zijn staart zit een krul

Bij katten kan je heel goed zien hoe hij zich voelt aan de stand van zijn staart. Loopt je kat om je heen met een krul in zijn staart? Goed teken .. He loves youuuuu!

Kusjeeeeeee!

Ollie geeft vaak ‘cat kisses’. Dit houdt in dat hij langzaam zijn ogen sluit terwijl hij je aankijkt. Het is een teken dat hij je vertrouwd en zich op zijn gemak voelt.

Je kat likt je vingers of je gezicht af

Heb je wel eens een kattentong gevoeld? Het voelt een beetje ruw maar toch is het een teken van liefde wanneer ze je vingers (of gezicht) likken. Ze vinden het dan fijn om in je buurt te zijn.

Ik moet zeggen dat ik het ook echt meeeeega schattig vind wanneer Ollie even een likje geeft over mijn hand. Sooo cute!

Hij geeft kopjes

Ollie is DOL op kopjes geven en ik vind dit er altijd zo schattig uitzien. Eventjes met zijn koppie langs je been. Ik heb opgezocht dat het voor een kat een teken van aandacht geven/zoeken is maar ook dat ze een soort stofje afscheiden tijdens het geven van kopjes waardoor je met je geur ‘een van hen bent’. Speciaal toch?!

Alsjeblieft! Cadeautje!

Ollie is in het wild geboren en zijn jachtinstinct is nog erg aanwezig. Vrij regelmatig krijgen wij dus een cadeautje van hem (die hij vervolgens wel zelf op eet). Dit doen ze blijkbaar als ze je zien als familie.

Eigenlijk echt heel lief als je bedenkt dat je kat met deze kleine tekenen laat zien dat hij echt DOL op je is!


2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Petra schreef:

    Wat een leuke blog zeg! Nu weet ik het al helemaal 1000% zeker! Mango loves me

    1. Favoriete Plekje schreef:

      Wat een lieve tekenen hé als je er zo over nadenkt!

Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!