Spinazie-spaghetti met honing & zalm op de huid

Mijn favoriete go-to recept voor als ik even geen inspiratie heb is toch wel dit recept. Makkelijk, lekker en zowel zoutig als zoet. Heerlijk! Vandaag deel ik in deze blogpost het recept met jou.

Wat heb je nodig?

  • Stukje zalm op de huid, 1 per persoon.
  • Spaghetti
  • Honing
  • Pijnboompitten
  • Groene pesto
  • Slagroom of kookroom
  • Spinazie a la creme
  • Peper & zout

Oke, en dan?

  • Laat de stukjes zalm even op temperatuur komen en wrijf ze in met wat zout en peper. Breng daarna een laagje groene pesto aan op de zalm. Niet te dik, niet te dun (beetje op gevoel dus, haha).
  • Breng een pan water aan de kook en voeg de spaghetti toe. Deze mag beetgaar gekookt worden.
  • Verhit de spinazie in een pannetje.
  • Bak de zalm in een pan met lekker wat boter en begin op de huid. Ik schep ondertussen altijd wat boter over de bovenkant van mijn zalmmoot. Wanneer de garing tot halverwege de zalm komt, zet je het vuur uit, keer je de zalm om en laat je de andere kant van de zalm ook nog kort garen. Zorg dat de groene pesto niet verbrand.
  • Rooster in een ander pannetje kort wat pijnboompitten. Let op: deze verbranden snel!
  • Zodra de spaghetti beetgaar is, giet je hem af en voeg je de spinazie aan de pan toe. Dit meng je goed door elkaar en voeg een klein scheutje slagroom of kookroom toe. Ook voeg je wat honing toe op gevoel.

Daarna kan je het bord opmaken. Ik begin altijd met het spaghetti-spinazie mengsel, leg daarop de zalm en strooi de pijnboompitten eroverheen. Daarna top ik hem af met wat zeezout en honing. Love it!

Super simpel maar echt heel erg lekker. Ga jij dit recept proberen?


Ik zou het super leuk vinden wanneer je een reactie achterlaat!