Even geen tijd om uitgebreid in de keuken te staan maar wil je wel iets lekkers op tafel toveren? Ik deel vandaag een heerlijk en makkelijk recept namelijk een ovenschotel met spinazie, zalm en pasta. Easy peasy en mega lekker voor het hele gezin. Jip smikkelt heerlijk mee.
Wat heb je nodig?
Spinazie a la crème
Zalmmoot (1 per persoon)
Cherrytomaatjes
Knoflookpoeder
Chilipoeder
Kookroom of bijvoorbeeld Boursin Cuisine
Pasta naar keuze
Peper en zout
Olijfolie
Let’s go … aan de slag!
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Doe in een ovenschaal de bevroren spinazie a la crème en cherrytomaatjes. Giet de kookroom (of Boursin Cuisine) ook in de ovenschaal en leg hierop de zalmmoten. Besprenkel de zalmmoten met een klein beetje olijfolie en ‘breng op smaak’ met knoflookpoeder, chilivlokken, peper en zout.
• De ovenschaal zet je voor 30 minuten op 200 graden in de oven.
• Ondertussen kook je de pasta al dente. Ik vind zelf penne het meest lekker bij dit gerecht.
• Na 30 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en prak je met een vork de zalmmoot in kleine stukjes. Je voegt de pasta toe en mengen maar. Breng het gerecht nog even op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk! Stuur je me even een foto via Instagram als jij dit recept hebt geprobeerd. Vind ik leuk!